Jeg var blant de mange millionene som falt pladask for den belgisk/australske artisten Gotye og hans «Somebody That I Used To Know» da han hadde en stor hit med den i 2011 og 2012 sammen med newzealandske Kimbra. En perfekt liten poplåt, på alle måter original, med sitt minimalistiske arrangement og strålende duettvokal. Dette var – og er – popmusikk på sitt beste.

Nå har en kanadisk produsent og låtskriver som kaller seg Tronicbox (egentlig navn Jerry Shen) laget en 80-tallsremix som funker aldeles utmerket. Han har tatt 80-tallet helt på kornet, og fremviser en total forståelse for lydbildet som regjerte amerikanske radiostasjoner i sånn cirka 1982-1987. Det svinger godt, og viser at «Somebody That I Used To Know» er en låt som virkelig egner seg for å leke med. Det er da heller ikke første gang noen har «justert» originalen en smule. Mest kjent av de mange coverversjonene er Walk Off The Earth der alle de fem bandmedlemmene spiller på en og samme gitar. Gotye selv takket for øvrig for alle coverversjonene ved å lage sin egen medley av dem som han la ut på YouTube-kanalen sin.

Sjekk også: Er dette verdens verste coverversjon?

Øverst finner du originalen. Her er så i rekkefølge versjonene til Tronicbox, Walk Off The Earth og samleversjonen som Gotye kaller Somebodies: A YouTube Orchestra. God fornøyelse!

https://www.youtube.com/watch?v=NV1N95xZ4es