Sjekk Coldplay og Barry Gibbs versjon av “Stayin’ Alive” fra Glastonbury

Det var ikke bare Piknik i Parken som ble avholdt av festivaler sist helg. Hvor vellykket den enn var, tror jeg ikke noen av øyeblikkene der kunne måle seg med det fesjået som fant sted under en puslete liten festival i England som heter Glastonbury… Coldplay var blant headlinerne, og de hadde fått med seg selveste Barry Gibb for å gjøre en versjon av Bee Gees’ klassiske “Stayin’ Alive”, sannsynligvis tidenes aller feteste discolåt. Rent musikalsk er ikke Coldplay/Gibb-versjonen å foretrekke i det hele tatt – helt grei planking liksom – men FOR en opplevelse det må ha vært! Der og da tar jeg det for gitt at lyden satt som en kule, og at “Stayin’ Alive” aldri kan ha hørtes bedre ut, uanfaensett. Sjekk videoen fra opptredenen over, og ikke minst, legg merke til publikum. Der ser du EKTE glede, og der ser du hva musikk kan utrette på sitt beste: Å samle mennesker på tvers av tro og legning og politisk overbevisning og hva du vil, i en ren og skjær altoppslukende og totalt berusende fellesskapsopplevelse. Det blir ikke bedre. Jeg vil tro at for dem som var til stede, var dette tidenes konsertopplevelse.

Se også: Minnebok fra Piknik i Parken

Skrevet av
More from Erik

Musen brøler – The Loch Ness Mouse har laget sitt beste album

Da jeg anmeldte de nye platene til Hajk og Highasakite for noen...
Les mer

1 Kommentar

  • Legenden Barry Gibb slipper om kort tid et rykende ferskt soloalbum som vil få noen og enhver til å sperre opp ørene. De smakebitene vi har fått til noe lover storartet. Soundet er mer rocka og organisk enn på svært lang tid, med sterke melodiføringer.
    Alt fra den funky og komplekse tittellåten IN THE NOW, til nydelige og eksotiske STAR CROSSED LOVERS, til den røffe og briljant arrangerte GRAND ILLUSION og den intense og fengende countryrockeren HOME TRUTH SONG (tipper Bruce Springsteen snart vil lage en coverversjon).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.