Det er 5. desember, og vi er godt i gang med årets adventskalender der jeg har invitert en rekke dyktige artister til å dele sine favorittjulelåter med Mitt liv som Eriks lesere. I dag er turen kommet til Sykkylvens egen Hilde Louise Asbjørnsen som opprinnelig takket ja i fjor. Imidlertid ballet det veldig på seg for henne med sykdom, jobb og juleforberedelser, og hun var veldig rask med å takke ja – og levere – da jeg spurte henne på nytt i år.

Det er mange gode grunner til at Hilde Louise er en populær dame, ikke minst The Lulu Show, den kritikerroste publikumsuksessen som hadde sin siste forestilling nå 30. november. Hun har også bak seg flere andre revyer, har spilt i et knippe filmer og selvsagt gitt ut flere fine plater. I 2013 kom sågar et julealbum, det svært vellykkede og ganske sexy ‘Round About Christmas, der hun gjør gamle favoritter som «Have Yourself A Merry Little Christmas», «‘Zat You, Santa Claus?» og «Rockin’ Around The Christmas Tree», samt den nydelige egenkomponerte «Christmas Is A Lullaby» i duett med Ane Brun. I disse desemberdager har hun laget et juleshow kreert rundt platen og tatt det ut på veien, og etter konserter i Ullensaker og Horten står følgende opptredener igjen:

9.12. – Teaterfabrikken, Ålesund
10.12. – Vaarvon, Sykkylven
11.12. – Fosnavåg Konserthus
17.12. – Nasjonal Jazzscene, Oslo

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Signe Marie Rustad og Lars Lillo-Stenberg

Hun har med andre ord sine «Christmas credentials» i orden, og da er det på tide å gi ordet til Hilde Louise selv som her forteller om de sangene hun spille for at det skal bli ordentlig jul. Nederst på siden finner du spillelister i både Tidal og Spotify.

«Santa Baby» – Eartha Kitt
Originalinnspillingen fra 1953 med Henri René And His Orchestra ble hyppig spilt hjemme til jul. Dette er min favorittbakesang.

«Mary’s Little Boy Child» – Harry Connick, Jr. fra Harry For The Holidays
Dette var låten som introduserte meg for Harry Connick, Jr. i turnébilen med bandet. Takk til trompetist Kåre Nymark jr. for det. Den er også hovedinspirasjonen til mitt eget julealbum ‘Round About Christmas.

«Deilig er jorden» – Sølvguttene
Pappa satte aldri på Sølvguttene før absolutt alt var klart (cirka klokken 14 på selve julaften). Duften av grønnsåpe, bjørkeved og pinnekjøtt, og følelsen av at roen og høytiden endelig kunne senke seg over heimen.

«Glade jul» – Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester
Jeg må ha hornmusikk til jul! Det henger sikkert også sammen med barndomsminner fra julekonserter på Bedehuset. Frelsesarméens Hornorkester går rett i hugen.

«The Christmas Song» – Nat King Cole Trio
Nat King Cole med trio og strykere – perfekt for romjulskveld med vin foran peisen.

«O helga natt» – Jussi Björling
Ja, denne trenger man ikke si noe om. Sliter litt med at den spilles i heisen på Oslo City, men jeg må ha den med likevel.

«A Christmas Card From A Hooker in Minneapolis» – Tom Waits fra Blue Valentine
Denne får meg til å tenke på alle de som ikke er lullet inn i peiskos og familiehygge hver jul. Jeg sang den under Waits’ 60-års hyllest på Rockefeller høygravid på termindagen 13. desember i 2009. Siden det har den fulgt meg.

«White Christmas» – Bing Crosby
Nok en klassiker og en stemme jeg ikke klarer meg uten i denne høytiden.

«Let it Snow! Let It Snow! Let It Snow!» – Ella Fitzgerald fra Ella Wishes You A Swinging Christmas
Gyngende swingjazz fra 1960. Nå får jeg lyst til å bake igjen!

«Night Lights» – Gerry Mulligan Sextet
Denne har blitt julemusikk siden den var soundtrack for julen 2009 med en fire dager gammel baby i heimen. 25 minusgrader ute, saueskinn og ullpledd i en trekkfull gammel leilighet, og følelsen av at livet var helt nytt.