Silja Sol
«Semmenemme»
(Eget Selskap, single)
[usr 5 text=»false»]

Solstrålen (kremt…) Silja Sol fra Bergen slapp nylig sitt fine tredjealbum Ni Liv, og i dag lanseres tredje single derfra, den mildt sagt uimotståelige «Semmenemme», med tilhørende video. Det er en nydelig elektronisk poplåt med et refreng som sitter klistret til hjernebarken: «Og eg prøver å forstå ka du sier, men du snakker så fort, det går altfor fort i svingene, og det eneste eg hører e semmenemme-nem-semmenemmenemme-nem-nem»

Lurer du også på hva «Semmenemme» betyr kan Silja fortelle at uttrykket «er inspirert av de gangene man snakker forbi hverandre, når man snakker samme språk men likevel ikke gjør det i det hele tatt. For eksempel om noen snakker over hodet på deg, bak ryggen din, rett forbi deg eller midt i fleisen på deg og du likevel ikke forstår hva det egentlig går i». Sangen er videre inspirert av at hun synes delingen i sosiale medier er litt i meste laget, noe som selvsagt ikke vil hindre meg i å dele denne minianmeldelsen der jeg kan. Det har heller ikke forhindret henne i å lage en musikkvideo satt sammen av snaps fra hennes private Snapchat-konto. Så i den grad vi snakker sosiale medier-kritikk, rammer den først henne selv. «Den som kaster den første sten» og så videre…

Sjekk også: Genial ny single fra The National

Men hør på teksten. Den er god og klok, og Siljas klingende bergensdialekt minner meg på hvor sjarmerende jeg synes bergensere kan være. Dessuten er dette en uforfalsket nytelse av en popmelodi, og da er jeg solgt. En litt dyster mollstemning gir et litt dystopisk uttrykk som av alle ting minner meg om tidlig Human League à la «Empire State Human», men selvsagt med en mer umiddelbart iørefallende slagside. «Semmenemme» er en liten perle av en låt, og her er videoen: