Har du noen gang vært i Luckenbach, Texas? Det er en bitteliten husklynge i området som kalles Texas Hill Country nord for San Antonio og vest for Austin. Den lille bosetningen ble etablert i 1848 av tyske immigranter som en handelspost, en av få slike i området som aldri brøt en fredsavtale med comanchene som de handlet med. Ifølge Wikipedias artikkel om Luckenbach hadde landsbyen en befolkning på 492 personer i 1904, men på 60-tallet var det praktisk talt en spøkelsesby. Da kom den lokale rancheieren og folkloristen Hondo Crouch inn i bildet og kjøpte det som var igjen av Luckenbach for 30 000 dollar i 1970.

Luckenbach tiltrakk seg av en eller annen grunn ymse countrymusikere, og i 1973 spilte Jerry Jeff Walker inn livealbumet ¡Viva Terlingua! her, en plate som regnes som en klassiker innen outlawcountryen. Da Hondo døde i 1976 ble det ytterligere fart i mytologien rundt det lille stedet da Bobby Emmons og Chips Moman skrev sangen «Luckenbach, Texas (Back To The Basics Of Love)» og Waylon Jennings inkluderte den på albumet Ol’ Waylon som kom i 1977. Lokalbefolkningen var ikke veldig happy da sangen ikke handlet om Luckenbach i det hele tatt, men dette endret seg tydeligvis, og i dag er sangen en udiskutabel klassiker.

Det var en lang omvei til poenget, og poenget er at den fine amerikanske singer/songwriteren Sean Rowe har gjort en fantastisk versjon av sangen, innspilt i et radiostudio (?) for noen få dager siden. Seans klare stemme har like deler countrytwang og soulklang i seg, og han synger sangen med en innlevelse og overbevisning som er direkte rørende. Hvor god Waylon Jennings’ original enn er – dette er en versjon som gjør all mulig ære på den.

Sjekk også ut Sean Rowe på Spotify eller annet sted hvis du ikke kjenner ham fra før. Han skriver suverene låter, senest på albumet New Lore som kom i april, og han har også gjort seg bemerket med en del fine coverlåter tidligere.

Sjekk også: Jævla bra countrymusikk