Darling West
«Traveller»
(Jansen Plateproduksjon)
[usr 6 text=»false»]

Det er en fest å følge Darling West! Det rimte jaggu, men jeg mener det virkelig. Den oslobaserte americanatrioen med rotfeste i Hallingdal ga ut to glitrende låter samtidig som forsmak på sitt kommende tredjealbum i sommer, og nå kommer en til. «Traveller» er en smygende, innbydende, vellydende og vakker ballade drevet frem av en nydelig melodi, enda flottere harmonier og et smektende arrangement.

Darling West består stadig av ekteparet Mari og Tor Egil Kreken, samt Kjetil Steensnæs. Sammen er de tre subtil dynamitt, i den forstand at musikken er stillfaren og forsiktig, og samtidig nærmest eksplosivt overrumplende. Det er absolutt ingenting breialt med «Traveller», men når du først får den under huden gir den ikke slipp. Maris yndefulle og klokkerene stemme og guttenes myke harmonier løftes av en strøken fiolin (spilt av Mari Persen) og stemningsskapende steelgitar, mens det ellers ikke er stort mer enn en kassegitar og en bass å høre.

Men det er strålende produsert av Bård Ingebrigtsen, med et åpent lydbilde som gir fint rom for detaljer og dynamikk. Dette er et klassisk tilfelle av «less is more», der alle elementene spiller fint på lag uten at de overskygger hverandre.

De to første sangene som ble sluppet fra det nye albumet var ganske annerledes, langt mer up tempo, og derfor litt overraskende lytting. Jeg elsket både «While I Was Asleep» og «After My Time», men jeg tror faktisk jeg liker «Traveller» enda bedre. Det er kanskje fordi den minner mer om materialet på det foregående mesterverket Vinyl And A Heartache? Sangens protagonist er ikke overraskende en reisende, og vedkommende har forlatt en person hun kanskje ikke burde. Veien tilbake til den hun har forlatt vil uheldigvis også ta et helt liv. Det er en erketrist, sørgmodig sang som trygt kan sies å være gjenkjennelig terreng for Darling West. «Traveller» er i likhet med resten av trioens katalog ikke noe for dansegulvet, for å si det på den måten.

Les også: Anmeldelse av «While I Was Asleep» og «After My Time»

«The love you gave me could have saved me, so why did I let go/The fear of flying, fear of trying, fear of dying too slow/Wondering why I didn’t take the chance/The night you offered me that second dance», synger Mari, og du vet at det smerter. Det å velte seg i tristesse og elendighet er ofte et modus operandi hos kunstnere innen så mange former, og Darling West er rett og slett veldig gode innen faget. «Traveller» er trist på en uendelig inntagende og deilig måte. Den gir meg lyst til å gå ut i regnet og synes synd på meg selv, og det er altså ment som en kompliment. Dette er en fengslende, uimotståelig vakker sang.

Sjekk også: De beste sangene fra livet på veien

Her er videoen. Sangen er tilgjengelig på alle plattformer i morgen.