Atter en spennende og innholdsrik måned for ny musikk er i ferd med å ebbe ut, og vi sitter igjen med et vell av fete låter, fra de veletablerte til de helt nye artistene. Den som av en eller annen merkelig grunn mener at det ikke lages bra musikk lenger, lever i en trist verden. Hver eneste uke kommer masse, masse nytt og bra, og i 2019 ser vi et mangfold og en generell fordomsfrihet i musikken som er helt enestående.

Denne måneden har blant annet gitt oss den spennende Bruce Springsteen-platen Western Stars som jeg innledningsvis var skeptisk til etter tre singler som kom i forkant. Men saken er at dette er et album av godt gammeldags merke, med 13 sanger som trenger å høres i sammenheng. Western Stars kan meget vel vise seg å være den mest interessante Springsteen-platen jeg har hørt siden Devils & Dust fra 2005. Jeg så helt ærlig ikke den komme, men så er da også Bruce Springsteen en artist vi skal være forsiktige med å avskrive.

Skal vi holde oss til internasjonale navn litt til, vil jeg også nevne ny musikk fra Willie Nelson, Foy Vance, White Reaper, Rodney Crowell, Peter Perrett, The Divine Comedy, The Black Keys, Kate Tempest, Jade Jackson, Fruit Bats, The Truehearts, Bill Callahan, Buddy & Julie Miller, Hot Chip, Pixies, Michael Kiwanuka, Sturgill Simpson, Keb’ Mo’, Santana, Nérija, Rickie Lee Jones, Taylor Swift, Whitney, Bedouine, Nev Cottee, Anni Hogan og et knippe flinke svensker som Gyllene Tider, Amason, Melissa Horn, Veronica Maggio og David Ritschard.

På den norske fronten stopper det selvsagt heller ikke. Blant annet har vi fått ny musikk fra Ida Jenshus, Malin Pettersen, Restore To Past, Ellis (meget spennende nytt navn), deLillos, Trond Svendsen & Tuxedo, Randi Tytingvåg Trio, The Needs, No. 4, Mad King Edmund, Sløtface, Backstreet Girls, Amanda Tenfjord, Elin Furubotn & Kriss, Charlotte Jacobsen, Våke, Cecilie Anna, Ephemera, Tomas Drefvelin, Beach Of Diamonds, Ost & Kjex, Moonmachine, Label og en haug andre dyktige folk.

Går vi så inn i sommerdvale i juli? Som regel ja, men ikke helt. Det er bare å henge med og glede seg over alle de flotte artistene som gjør så mye for å glede oss med musikken sin. Men nå; juni. God fornøyelse!

Sjekk også: Den beste musikken fra mai 2019