Den legendariske Queen-vokalisten vi kjenner som Freddie Mercury ble født på, av alle steder, Zanzibar, 5. september 1946. Farrokh Bulsara var hans egentlige navn og høres jo mye kulere ut, spør du meg, men det er klart Freddie Mercury klinger litt kulere i rockkretser.

I dette huset i Stone Town på Zanzibar vokste Freddie Mercury opp. Foto: Erik Valebrokk
I dette huset i Stone Town på Zanzibar vokste Freddie Mercury opp. Foto: Erik Valebrokk

Dette er slikt jeg vet i egenskap av å være Zanzibar-entusiast, og nå som jeg er på den vidunderlige krydderøya i det indiske hav går tankene igjen i retning Freddie Mercury og Queen. I hovedstaden Stone Town blir man også påminnet den for lengst avdøde sangeren – barndomshjemmet hans er museum, og en restaurant ved siden av fergeanløpet og containerhavna bærer hans navn. Restauranten er ikke kjempemye å skryte av, men de serverer en grei pizza og har iskaldt øl. Noen ganger klarer det seg i bøtter og spann.

Jeg har vært der flere ganger, men faktisk aldri hørt dem spille Queen der, så derfor har jeg valgt å sette sammen min egen spilleliste med 20 Queen-favoritter.

Les også: Countryperlen som er berømt i hele det indiske hav