Jeg har en gammel venn, la oss kalle ham «Fred», som jobber i plateselskap, la oss si at det kanskje dreier seg om Sony Music. «Fred» holder som regel en forholdsvis lav profil og skriker ikke opp om nye, «spennende» artister i tide og utide, men har gjort et unntak for den amerikanske duoen Tall Heights som 19. august kommer med sin første plate på «stort» selskap. Det er altså neste fredag, og da kommer albumet Neptune som er duoens andre. Det første, Man Of Stone, kom i 2013.

I fjor kom EPen Holding On, Holding Out, anført av den nydelige «Spirit Cold» som har nådd mer enn 6,5 millioner avspillinger på Spotify til nå. Den er selvfølgelig også med på Neptune som ganske sikkert er en plate å få med seg. Det som foreløpig ligger ute på Spotify (og Tidal) er nemlig riktig så gromme saker. De to sangerne/låtskriverne Paul Wright (cello) og Tim Harrington (akustisk gitar) begynte som gatesangere i Boston, og har nå tatt formatet adskillig lenger med innholdsrike og spennende arrangementer, nydelige tostemte harmonier og en utsøkt melodisk sans.

Duoen er blitt beskrevet som et moderne svar på Simon & Garfunkel, og for øvrig sammenlignet med blant annet Sufjan Stevens, Bon Iver og, mer far-fetched, Sigur Rós. Selv synes jeg også de minner en god del om Family Of The Year som er kjent for den fantastiske «Hero» som regissør Richard Linklater brukte med stort hell i sin 2014-film Boyhood.

Sjekk ut videoen til «Spirit Cold» ved å klikke på lenken over, og legg også turen innom Spotify, Tidal eller en annen streamingtjeneste for å høre mer. Forhåpentligvis vil du være enig med Fred, unnskyld, «Fred». Tall Heights er et band for fremtiden.

Sjekk også: Spilleliste med 50 fete Øyaaktuelle artister