Det stopper aldri! Den nye musikken fortsetter å velte over oss i tsunamiaktige bølger, og å si at det hele er overveldende vil være en voldsom underdrivelse. Mai 2023 har levert i bøtter og spann, og som vanlig har jeg gjort et forsøk på å samle noe av den beste musikken i én hendig spilleliste så du slipper.

Jeg må som vanlig nevne en del artister spesielt, men samtidig understreke at det er en grunn til at alle på den mildt sagt omfangsrike spillelisten er med. De er navn jeg av forskjellige årsaker mener har gjort seg fortjent til å være her. Jeg kan bare ikke nevne alle sammen.

Uten mer om og men vil jeg trekke frem Monica som en gang i tiden var kjent under artistnavnet Minnie-Oh, men som nå relanserer seg selv med den fantastiske «Da himmelen var en Munch» som også er et nytt tilskudd til kanonen av strålende sanger om Oslo. Det er en av månedens desidert beste låter, men det skorter ikke på gode utfordrere.

Blant dem jeg har satt aller mest pris på i mai 2023 er også Trygve Skaug, Levi Henriksen & Babylon Badlands, Blur, Bettye LaVette, Rodney Crowell, William Hut, Kassi Valazza, Luke Elliot, Whitney Rose, Ward Hayden & The Outliers, Brandy Clark, Obijan, Al DeLoner, Emilie Christensen, Henning Kvitnes, Ane Brun, Øyvind Staveland, Peter Gabriel, Sigvart Dagsland og Jonas Alaska med Darling West, Marte Eberson, Lucinda Williams, Lars Martin Myhre, Megan Moroney, Heatwaves, Yusuf, Tom Roger Aadland, Bonnie & The Jets, Ka2, Moyka, Lana Del Rey, Marty Stuart And His Fabulous Superlatives, John Mellencamp, Teenage Fanclub, Hannah Aldridge, Thom Hell, Kenneth Norum, Midnight Rose, TwoMinutesHate, Olav Aas, Jonas Brekke, The Other End, Isak’s Island, Motorpsycho, Thomas Dybdahl, Wednesday, Solstein, Lindstrøm, en kul remix fra Everything But The Girl og så videre, og så videre.

Det er bare å sette på spillelisten, gjerne i tilfeldig rekkefølge, og nyte all den gode musikken. Takk til alle de fantastiske artistene som orker!