Du vet det blir et bra musikkår når Pet Shop Boys kommer med ny single allerede i januar og bebuder det nye albumet Nonetheless for utgivelse 26. april. Den helt nye sangen «Loneliness» som ble utgitt digitalt i går – med nye B-sider og det hele, selv om det strengt tatt ikke finnes B-sider på digitale singler – er klassisk Pet Shop Boys-pop som viser at Neil Tennant og Chris Lowe stadig kan hamle opp med de fleste i dette gamet.

Men «Loneliness» er bare toppen av isfjellet. Januar er normalt en stille måned, men i år har det virkelig boblet over av fantastisk ny musikk, så mye tyder på at 2024 vil bli et godt år. Hva musikk angår altså. Jeg er langt mindre optimistisk når det gjelder verdens generelle helsetilstand med klimakrise, pågående kriger og maktsyke despoter, og på toppen av det hele et amerikansk presidentvalg som kan komme til å snu opp ned på alt vi kjenner og holder kjært. Det ser så visst ikke lyst ut.

Så lenge vi har kunsten er det likevel håp for oss, og av alle verdens musikalske bidragsytere har vi mange å takke bare nå i januar. I kjent stil er det en del album jeg ikke har rukket å høre annet enn smakebiter fra, men jeg har i det minste jobbet meg gjennom innboksen og oppdaget mye gull, kjent som ukjent. Som vanlig har det ved overgangen til en ny måned resultert i en spilleliste med kremen. Mer enn 250 artister har fått plass, og jeg må nevne noen av dem spesielt.

I tillegg til at Pet Shop Boys er tilbake har det vært litt ekstra stas i januar 2024 med ny musikk fra Hannah Storm, Hanne Kolstø, Fay Wildhagen, Dee C. Lee (Hurra, hun er tilbake!), Khruangbin, Trygve Skaug, Erik Lukashaugen, Bare Andy, Sivert Høyem, We Met In June, Klossmajor, Lizzie No, Lady Hardanger, The Northern Belle, Hilma Nikolaisen, Marte Eberson, Gruff Rhys, Mío, Louien, The Lemon Twigs, Best i motlys, Ida Jenshus, Haakon Ellingsen, Adrianne Lenker, El Cuero, The Fjords, Sarah Jarosz, Katie Pruitt, Kacey Musgraves, Spencer Burton, Kali Uchis, Slowshift, Adrian Cox, EL/NeUe, Ward Hayden & The Outliers, Sierra Ferrell, Kula Shaker, Pernice Brothers, Byrdi, Roy Lønhøiden, Buddy Mondlock, Rick Treffers, Flight Mode, Siv Jakobsen, kinGeorg, Arab Strap, Herr Wade, Bellman, Marius Samuelsen, Felicia Takman, Jamie xx, Aoife O’Donovan, Bill Ryder-Jones, Katy Kirby, Hanna Emilie, Vebjørn Bråthen, Brown Horse, Sondre Lerche, Gouldian Finch, Sea Girls, Bror Forsgren og The Feeling. For altså å ha nevnt noen. Det er veldig mye mer på denne spillelisten, og det er bra, så hiv deg over musikken og kos deg!