Som om bare 28 dager har noe å si for antall nye musikkutgivelser! Februar har vært drøy, med masse bra ny musikk, og som alltid veldig mye jeg har hørt altfor lite på. Den som kunne vie all sin tid til å sjekke ut alt som kommer!

Den aller flotteste sangen denne måneden må være Kae Tempests «Salt Coast». Det er den andre singlen fra deres kommende fjerdealbum The Line Is A Curve som ganske sikkert blir en triumf når den slippes 8. april. Her er den britiske ikke-binære poeten og låtskriveren i sitt livs form, og har laget et elektronisk mesterverk, en seks minutter lang mangesidig kjærlighetserklæring til hjemlandet som står skjelvende i en utrygg brytningstid. Det er en sang som både føles viktig og samtidig har enorm egenverdi i kraft av å være et kunstnerisk uttrykk ulikt alt jeg har hørt før.

Også Sondre Lerche har gitt ut et banebrytende stykke musikk denne måneden, og som Kae var også han ute med fabelaktig musikk i januar, og er snart albumaktuell. 1. april kommer det amibisiøse dobbeltalbumet Avatars Of Love, og for et par uker siden kom det ti minutter lange tittelkuttet som også må sies både å føles viktig og ha en kunstnerisk gjennomslagskraft langt på siden av det vante eller forutsigbare.

I grunnen kunne man sikkert nøyd seg med disse to sangene og hatt en utmerket februar måned, men så er vi altså så heldige å få all den andre fine musikken også. Nytt album med The Delines, for eksempel. Portland, Oregon-bandet som er ledet av Willy Vlautin som også er en meget habil forfatter, er ute med sin tredje langspiller. På platen The Sea Drift er åstedet for handlingen i sangene gulfkysten, i dette tilfellet representert av Texas og Louisiana. Sangene er befolket av en rekke fargerike karakterer, med det felles at de ikke hører hjemme øverst på samfunnstronen, for å si det sånn. Willy Vlautin skriver med dyp empati om triste skjebner, og Amy Boone synger med enorm innlevelse.

Det er mye annet fint å trekke frem også. Februar har gitt oss nye singler og album fra en kokko mengde store og små navn, og jeg nevner noen, litt sånn for å ha gjort det, men også for å trekke frem noen flinke folk, ikke alle av dem like kjente: Sjekk ut ny musikk fra Joshua Hedley, Darden Smith, Silk Sonic, Torgeir Waldemar, Sapphire & Steel, Bedroom Eyes, Sarah Shook & The Disarmers, Hurray For The Riff Raff, Tindersticks, Marianne Engebretsen, Vilde Bye, Jack Stillwater, Amund Maarud & Lucky Lips, Willie Nelson, Vebjørn Bråthen, Trygve Skaug, Gundelach, Erika Baier, Gaute Storsve Trio, Fieh, Tears For Fears, Audrey Horne, Brennen Leigh & Asleep At The Wheel, Klossmajor med Ravi, Sea Girls, 49 Winchester, Michaela Anne, The Cactus Blossoms, Minor Majority med Christel Alsos, Vilde Vester, Orville Peck, Trevor Blendour, Herr Pedersen, Bonnie Raitt, Harpreet Bansal, Anne Marie Almedal, King Hannah, Rumer, Dean Owens, Gang Of Youths, Lupe Fiasco, Röyksopp med Alison Goldfrapp, Marie Klåpbakken, Erlend Ropstad, Regina Spektor, Kåre Indrehus, The Dogs, The Divine Comedy, Calexico, Tore Elgarøy, Guren Hagen, Ibeyi, Embla & The Karidotters, Jonas Ledang, Utan Dom., Molly Tuttle & Golden Highway, JD McPherson, Nessa Barrett, Cavetown med beabadoobee, Synne Vo, Team Me, Trond Granlund, Toro y Moi, Black Country New Road, Cécile McLorin Salvant og … ja, veldig mange andre.

Her finner du kremen av februars utgivelser samlet i én hendig spilleliste. God fornøyelse!