Desember er som regel den måneden i året med færrest nye utgivelser, og 2019 var intet unntak. Men mye av den musikken som kom var veldig bra, og her har jeg samlet kremen i en spilleliste som «bare» rommer 98 sanger.

Blant høydepunktene denne måneden er Early James som kommer med debutalbumet Singing For My Supper (13. mars) og som er ute med den glitrende singlen «Blue Pill Blues», Darling West andre single fra det kommende fjerdealbumet We’ll Never Know Unless We Try (17. februar), «Hey There», «Worries» fra Mimmis andre album Semper Eadem (24. januar) og Torgeir Waldemars «Heart And Gold» fra tredjealbumet Love (17. januar). Mye tyder på at dette er fire plater som vil sette sitt preg på 2020.

Samarbeidet mellom Khruagbin og Leon Bridges er spennende saker, og første smakebit er ute i form av nydelige «Texas Sun», mens Kacy & Clayton bør få adskillig oppmerksomhet for sin nydelige versjon av Wilcos «How To Fight Loneliness». Kesha vekker oppsikt med den vakre singlen «Resentment» der hun har fått med seg Sturgill Simpson, Brian Wilson og Wrabel, og det er jo litt av en kombo! Med hjelp fra vokalist Kelly Lee Owens setter Jon Hopkins fyr på dansegulvet med den fantastiske «Luminous Space», og Kakkmaddafakka gjør det samme med «Baby». Lars Lundevall og Sergeant Petter er The Thank Yous, og deres «Fucking Up Is Easy To Do» er glitrende powerpop. Og vi MÅ jo nevne Ole Paus’ flotte «Gud bevare landsbyen min» der ingen ringere enn Motorpsycho er backingband. Albumet Så nær, så nær slippes 31. januar og er virkelig noe å se frem til.

Andre navn jeg må trekke frem er Label, Ólafur Arnalds, Yann Tiersen, Pet Shop Boys, Jonathan Wilson, The Third Mind, Erlend Øye, Mary Chapin Carpenter, Yola, The Fat Rats, Ketil Hansen & The Tendertones, Perry Dear & The Deerstalkers, M. Ward, John Prine, Sondre Lerche, The Dogs, Jonas Ledang og Bill Fay.

Det er litt av et utvalg artist som har sluppet musikk i desember altså, og jeg vil jo si det lover svært godt for 2020. Her er det bare å glede seg, folkens.

Sjekk også: De 50 beste låtene fra 2019