Nei, dette er ingen spilleliste med julesanger, det er en spilleliste med nattlige sanger. Foranledningen er Erlend Ropstads enestående fete nye single «Natta som er over nå» som fikk mannen selv til å lage en spilleliste av samme type. Den er imidlertid ikke så lang at det gjør noe. Det er min.

Her får du 300 sanger om nattlige gjøremål, eller med en nattlig stemning. Det handler om å sove, om ikke å sove, om å danse, om å feste, om å ha seg og om å vandre alene gjennom mørke gater. Blant annet. Temaet er nærmest utømmelig innen populærmusikken, og jeg kunne helt sikkert laget en liste som var dobbelt så lang – og like god. Denne spillelisten skraper bare overflaten av verdens mange fine nattesanger.

Savner du en favoritt? Gi gjerne lyd, men vær snill å sjekke at den ikke er her først. Det er veldig enkelt å søke i en spilleliste, og henter du den ikke opp i Spotify ser du bare de første 100, vit det. For øvrig håper jeg listen kan være til hjelp gjennom søvnløse netter eller til glede sånn generelt. Jeg må i anstendighetens navn si at det er veldig, veldig, veldig mye fint her. Natta!

Sjekk også: Den beste nye musikken fra november