Jeg elsker en god coverversjon. Om det er artister og band som gjør det for å hedre sine kolleger – eller om de prøver å cashe inn på andres suksess med en låt som kanskje er bedre enn de er i stand til å skrive selv – det spiller egentlig liten rolle. Det er resultatet som er avgjørende. Noen ganger går det avgjort ikke så verst, mens det ofte dessverre også er slik at coverversjonen ikke tilfører originalen noe særlig.

Jeg har samlet ti eksempler på coverversjoner jeg mener overgår originalene i spillelisten under, med varierende grad av margin, men dog. I mine ører er samtlige av disse sangene forbedret i andres hender. Beklager til Dylan og Springsteen og dere andre, men her har andre utøvere klart å løfte sangene deres det ekstra lille hakket, noe de kanskje også vil være enige med meg i.

Sjekk også: 100 fete coverlåter 1 og 2

Hva med dere som leser dette? Vilt uenige, eller er jeg inne på noe? Finnes det andre eksempler, i så fall hvilke? Innspill mottas med takk. Dette synes jeg nemlig er interessant. Og nå, over til musikken: