Hjemme hos oss går det mye i italiensk mat, og det er på ingen måte noe vi er alene om. Det italienske kjøkken, anført av pasta og pizza og deilig solsmakende tomatsaus, er det mest innflytelsesrike i vår del av verden, på verdensbasis kun forbigått av det kinesiske. Om det. Italiensk mat ruler.

Vi sitter med en del klisjébilder på netthinnen, som for eksempel en kjempestor gul helmåne over Middelhavet, eller over Lady og Landstrykeren som slurper i seg spagetti med kjøttboller og uforvarende møtes i en suss. Eller av Nino Rotas brudevals i Gudfaren, Enrico Carusos smektende tenorstemme som fremfører «O Sole Mio» som om livet står på spill, Dean Martin som synger «That’s Amore» med glimt i øyet, en overvektig Luciano Pavarotti som bæljer «Nessun Dorma» av full hals og velfylte lunger – alt dette og mye mer er inntrykk som automatisk treffer nervesentrene i hjernen når vi kjenner smaken av en vellagret parmesan eller et glass Chianti.

Det skal lite til, og nå har Helle laget en fantastisk rød pesto – av soltørkede tomater, paprika, hvitløk, olivenolje, bailikum, pinjekjerner og parmesan – som du får oppskriften på ved å klikke deg inn her. Mitt lille bidrag i sakens anledning er denne deilige spillelisten. Her får du alle de tidligere nevnte og andre sanger som oser av tomatsaus, pasta og sol. Buon appetito!