Benedicte Brænden
«Can’t Feel My Heart»
(Hocuspocus Records/ Hound Gawd! Records)
[usr 6 text=»false»]

Opp med hånda alle som ikke har fått med seg Benedicte Brænden. Det var en del, ja. Hun er en drivende dyktig singer/songwriter med bakgrunn fra bandet Bazooka Boppers som har gitt ut to fine soloplater. En gang i tiden – det begynner å bli noen år siden – var hun til og med deltager i talentkonkurransen Lyden av lørdag på NRK der Ida Jenshus vant. Benedictes siste soloalbum Blood On Your Hands ble belønnet med en klokkeklar seksstjerners anmeldelse her på bloggen, der noe av det som traff meg mest var den filmatiske tilnærmingen til musikken. Her var sanger med stemning fra Ennio Morricones soundtracks for Sergio Leone, og ting som hadde passet perfekt inn i filmene til Robert Rodriguez og Quentin Tarantino.

Benedictes nye single «Can’t Feel My Heart» har eksklusiv premiere her på Mitt liv som Erik i dag, og den er ikke noe mindre visuell i sin instrumentering. Denne gangen har hun imidlertid gått for en David Lynch-aktig stemning, noe som igjen betyr at hun tar lytteren til et 50-tall/60-talls lydbilde med masse romklang og stemning à la Roy Orbison og Nancy Sinatra og instrumentalhelter som Santo & Johnny og Duane Eddy, eller for den saks skyld det nye supertalentet Molly Burch som beveger seg i samme landskap. Det både Molly og Benedicte gjør med musikken sin er å lokke Lynch tilbake til enda en runde med Twin Peaks (om han bare får høre dem da), for maken til søknader om å få spille på den fiktive Bang Bang Bar på slutten av hver episode skal du lete lenge etter.

Nå skal det sies at Benedicte er del av den moderne norske americanascenen, men hun er i så måte atter en artist som bidrar til å utvide det noe diskutable americanabegrepet – og skiller seg samtidig fra sine kolleger ved å ha en egen, veldig tydelig musikalsk identitet. Det er noe litt «farlig» og definitivt sexy over Benedictes lydbilde og måten hun fremfører låtene på.

Les også: Torgeir Waldemars supersoniske triumf

«Can’t Feel My Heart» er en nærmest idiotisk fengende ballade laget etter denne lesten, og den slitne barscenen der blant annet Julee Cruise, The Chromatics og Rebekah del Rio har opptrådt i serien, hadde passet Benedicte og band som hånd i hanske. Med utsøkte harmonier fra Malin Pettersen og Signe Marie Rustad, Stian Sveens nydelige tremologitar, David Wallumrøds stemningsfulle orgeltoner, og et superstødig komp besørget av Yngve Jordalen og Martin Windstad, er «Can’t Feel My Heart» en ren triumf, en juvel av en låt der fortellerpersonen avmålt forklarer at det er en grunn til at hun har vendt ryggen til kjæresten:

I never meant to fight you, babe
But it was too hard not to
The things you say and do
I’m running out of patience with you

I guess I could have tried a little harder to stay
Not sure I really wanted to, anyway

Cause I can’t feel my heart
When I’m with you, there’s no spark
I can’t feel my heart
When I’m with you, I go dark

Det er noe kjølig lynchsk over både arrangementet og måten Benedicte synger på. Sangen er eminent produsert av Christian Engfelt som er helt rett mann for den nye retningen vi hører her. For øvrig er «Can’t Feel My Heart» første smakebit fra albumet Raging River som kommer senere i år og medfødte ideen til hvordan det skulle låte. Skal vi dømme ut ifra denne singlen er det all grunn til å se frem til albumslipp.

Her kan du høre «Can’t Feel My Heart» eksklusivt, mens den blir å høre på alle strømmetjenester fra og med fredag. God fornøyelse!

Sjekk også: Musikk for Levi Henriksen