I går spilte en av Norges fremste rock’n’rollpoeter på Røverstaden i Oslo. Med sine fire medmusikanter som utgjør bandet med det nydelige navnet Babylon Badlands, sto Levi Henriksen på scenen, armert med et knippe utsøkte sanger, der hovedvekten besto av titler fra bandets siste, suverene plate De utålmodige av hjertet. (Les anmeldensen her.) Kort oppsummert var det en helt strålende konsert, og verbal som Levi er var han også meget underholdende når han pludret i vei mellom sangene.

Jeg var DJ på vorspielet i Dueslaget mens konsertgjestene drakk øl og spiste pizza og gledet seg til det som skulle komme, og det de fikk høre over anlegget var så bra at jeg bare måtte dele musikken her også. Her er en spilleliste med 50 sanger i det jeg innbiller meg er i Levis ånd. Sikre stikk i så måte er «I Wanna Be Sedated» (Ramones), «Oney» (Johnny Cash), «Promised Land» (Elvis Presley), «Mess Around» (The Animals) og «Mother Of Earth» (The Gun Club). Sistnevnte var for øvrig den eneste låta Levi fikk ønske seg.

Jeg tror heller ikke låter med Ramsey Lewis, Tom Petty & The Heartbreakers, Chuck Berry, Johnny «Guitar» Watson, Patti Smith, The Clash, Van Morrison, Ike Turner, Thin Lizzy, Ernie K-Doe og John Hiatt er helt vekk for Levis vedkommende, og jeg vil også tro han er i stand til å sette pris på G. Love & Special Sauce og deres blodferske «Shake Your Hair» som i likhet med Levis egen «Som Glomma skynder seg mot Fredrikstad (for å bli hav)» står i dyp gjeld til Billy Joels «We Didn’t Start The Fire».

Det ble bra stemning av denne listen, og skal du ha fest selv finnes det avgjort verre ting å sette på. Her er tre timer med ekte gromlyd.

PS! Unnskyld den dårlige bildekvaliteten. Det er tatt med mobiltelefon i «vanskelig» lys.