I kjent stil har jeg dette å si: Himmel og hav, så mye fin musikk som gis ut! I strie strømmer renner juvelene ut fra ørepluggene her jeg sitter og skriver, og hver måned samler jeg det beste av den nye musikken i en hendig spilleliste for å gi deg en så god oversikt som jeg er i stand til. Det blir selvsagt en liste preget av min personlige smak, men jeg både håper og tror mange vil sette pris på det de hører.

Det virker nesten meningsløst å ramse opp gode navn, så mange er det, men som alltid vil jeg nevne noen som jeg av forskjellige årsaker har bitt meg spesielt merke i – og selvsagt setter litt ekstra stor pris på. De som ikke blir nevnt, er ikke av den grunn nødvendigvis mye dårligere og er altså funnet verdig en plass i denne pågående musikalske krøniken.

September har vært en typisk høstmåned. Det er tradisjonelt en tid for mye musikalsk gull, og denne septembermåneden har ikke vært noe unntak fra regelen. The Lightning Seeds har gitt ut månedens aller beste låt med «Emily Smiles», en jublende glad popkonstruksjon som er blant det beste Ian Broudie noen gang har prestert å lage. Det sier ikke lite. Andre internasjonale navn som jeg har satt spesielt stor pris på de siste 30 dagene er Zac Brown Band med hjelp fra James Taylor, Laleh i duett med Darin, The Delines, Broken Bells, Vieux Farka Touré med Khruangbin, Calexico, Zach Bryan, Plains, The Church, Phoenix med Ezra Koenig, Weyes Blood, The Chesterfields og Pixies. For å ha nevnt noen, altså.

På norskfronten står det som vanlig fryktelig godt til, og det er altså blitt slik at jeg bruker vesentlig mer tid på ny norsk enn ny internasjonal musikk. Denne måneden blir det shout out til disse: Lady Friend, Beckstrøm, Lundevall, Roy Lønhøiden, Matilda, Signe Marie Rustad, The Colors Turned Red, Thorleif Bratval, Mimmi, Jonas Fjeld, The Loch Ness Mouse, Tora, Erlend Gunstveit, Utan Dom., Wunderkammer, Klossmajor, Gebhardt, Amund Maarud med amerikanske Jace Everett, Hoersagan, Unnveig Aas, Paal Flaata, Sindre Tysdal, Geir Sundstøl, Louien, Benedicte Brænden, Thom Hell, Siv Jacobsen, Don Martin med Fela og Boss Castro, Mae, den norsk-tyske duoen Herr Wade, Ultraflex, Odd-Eirik Lothe med Mighty Magnolias, Karl-Joakim Wisløff/Pål Angelskår, Silja Sol, Insomniac Bears, Odd Nordstoga, Ane Brun, The Cavebones, Kanaan, Anders Buaas, Neon Ion, Darling West, Madrugada, Michelle Ullestad, Krissy Mary, a-ha, Hanne Fjeldstad, Ingvild Flottorp, Haakon Ellingsen, Friendship, Charlotte Qvale med Margaret Berger, Kamara, Hasse Farmen, Caitlin Palm, Anna Soleil, Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad, Kristian Torgalsen, Bertine Zetlitz, Lo Water, Halden Electric og Hannah Storm. Puh!

Hva mer kan jeg si? Hør selv. Her er listen: