Jeg hørte på Tidenes morgen, mitt faste morgenprogram på NRK P13, at det er den store saksofondagen i dag. Programlederne Cecilie Ramona Kåss Furuseth og Petter Wøien Nøss markerte det med å spille George Michaels eviggrønne «Careless Whisper» i spalten Låta som kickstarter dagen, og selv om den kanskje ikke går helt i hundre er det et godt valg. Du våkner av svisker som den.

Men skal det være så skal det være, så jeg kliner like godt til med 100 fete saksofonlåter først som sist. Det skal likevel sies at saksofon er instrumentet jeg elsker å hate. På sitt beste kan det være besnærende på en helt spesiell måte, på sitt verste kan den gi deg lyst til å hoppe utfor nærmeste stup. Denne listen inneholder selvsagt utelukkende låter i første kategori, fra nydelig filmmusikk til storslått rock.

Jeg tenker vi lar saksofonene få overta her. God fornøyelse og god helg!

Sjekk også: 100 låter om reise – det er lov å drømme