Talkshowverten James Corden fra The Late Late Show er kjent for sine «carpool karaokes» der han henter inn kjente popstjerner i bilen og gauler i vei til vedkommendes største hits og prater en hel masse bullshit. Det er, svært kort oppsummert, hysterisk morsomt. De siste ukene har jeg tillatt meg å legge ut gjesteopptredenene til Adele og Chris Martin, aldeles herlige innslag begge to, og det som er så moro er at artistene byr på seg selv alt de kan og prøver å fremstå så uhøytidelige og lite selvsentrerte som mulig. Av de to nevnte er nok Adele den som lykkes best, men Martin prøver også etter evne og er kjempemorsom å betrakte.

Men nå kommer Elton John, det tyvende århundrets mest flamboyante artist, som på ingen måte har latt seg stoppe av at tidsuret har slått 2000, 2001… og 2016. Elton ga for få dager siden ut sitt nye album Wonderful Crazy Tonight, og ved å sette seg inn i bilen til James Corden gjør han alt han kan for å leve opp til platetittelen. Han bjudar på, og er som ventet født for konseptet. Sammen med Corden drar han på med helt spesielle tolkninger av «Your Song», «I’m Still Standing» og flere, og ikke minst, «Circle Of Life» fra Løvenes konge. Outstanding!

Men nå er mitt lille anliggende dette: Hvem kunne fungert som et norsk svar på James Corden? Hvem kunne sittet sammen med Maria Mena eller Jahn Teigen og sunget «Home For Christmas» eller «Mil etter mil»? Og sluppet unna med det. Hvem kunne invitert inn Odd Nordstoga i bilen og bæljet løs om at «grisen står og hyler» eller sunget «I Don’t Want To Talk About It» yndefullt søtt med Marit Larsen? Jeg setter pengene på min gamle venn og kollega Arne-Petter Lorentzen som ingen kjenner til. Han var for god for Se og Hør der jeg ble kjent med ham, han er avgjort for god for Frps stortingsgruppe der han jobber nå, men gi den mannen et spot av den typen James Corden har på The Late Late Show og vi får en ny nasjonalinstitusjon. Der har du et lite stykke karriererådgivning, Arne-Petter! Carpe!