Amund Maarud er en av Norges beste og mest underholdende gitarister, og er både soloartist og hired gun i en rekke forskjellige sammenhenger. Det siste året har jeg blant annet sett ham spille med superdebutant Kristian Torgalsen og Stein Torleif Bjella. På konserten med sistnevnte på Øya fremførte Amund og medgitarist Geir Sundstøl gitarduellen over alle gitardueller – noe de sikkert har gjort på flere konserter – og som jeg ble stående og glise av det jeg så. La meg også nevne at Amund var veldig gitarhelt da han spilte Jimi Hendrix på Norwegian Wood i år, slik du ser på bildet her. Han ser jo så kul ut også!

Sjekk også: Favorittjulelåtene til Robert Moses

Amund er nok i bunn og grunn en bluesgitarist om man først skal båssette ham, men har et stort og spennende register å spille på. Det reflekteres også i de valgene han gjør her når det er hans tur til å presentere sine favorittjulelåter. Lista hans er både svært god og temmelig variert, om enn litt kort. Vær så god, Amund, ordet er ditt:

«Run, Rudolph, Run» – Chuck Berry
Chuck Berry har dessverre feiret sin siste jul, men vi andre kan rotere i stolen etter denne klassikeren. Jeg får så fot av det groovet der, og her får man et juletema pakket inn i kjent form.

«Hey, Santa Claus» – The Moonglows
Denne snublet jeg over for et par år siden. Rett og slett en goodtime swingblues med juletema fra 50-tallet. Man trenger jo ikke endre smak bare fordi det er jul.

«O, helga natt» – Jussi Björling
Jula er ikke komplett uten denne. Samme om du eter ribbe, fisk eller pinnekjøtt; Jussi må få være med. Det er noe litt lammende mektig over denne.

«A Kind Of Christmas Card» – Morten Harket
Jeg er fan av a-ha siden jeg var smågutt og jeg husker så godt at soloplata til Morten Harket kom. Jeg hadde aldri hørt ham synge sånn før.

«Christmas Time» – Ray Charles
Ray Charles er helt fantastisk, en stemme som kan stoppe tida. Her er det heller ikke spart på noe med strykere og det hele, det er jo jul.

«Home For Christmas» – Maria Mena
En vakker sang som er utrolig fint fremført og orkestrert.

«Romjulsdrøm» – Alf Prøysen
Jeg har alltid sett for meg at romjula var litt sånn da jeg var liten og det var den litt og. «Da verda var et hus med fire vegger og saligheta var et bæssmorfang»