Da jeg anmeldte Minor Majoritys strålende nye plate Napkin Poetry gjorde jeg et poeng av at frontfigur Pål Angelskår skriver unormalt mange sanger med jentenavn. Både Lucy og Patricia er med på det nye albumet, og fra før har vi vært innom både Alison og Nicole og flere andre.

Men Pål er ikke den eneste som gir sangene sine jentenavn eller lar dem bli del av tittelen. Tradisjonen for denne øvelsen er både lang og stolt, og pophistorien er full av besungede jenter: Julia, Louise, Jenny, Marilyn, Sherry, Aretha, Beth, Shandi, Jolene, Dolly og så videre. Og Birgjit Lien og Gunn, selvsagt, i tillegg til svært mange andre.

Her er en spilleliste full av dem, og enkelte jenter har fått så mange fine sanger oppkalt etter seg at jeg har måttet ta med flere av dem. Laura, for eksempel? Billy Joel, Scissor Sisters og Bat For Lashes har alle skrevet fine låter med tittelen «Laura», og la oss heller ikke glemme Tony Joe Whites «Willie And Lauramae Jones» eller Andrew Combs’ «Lauralee». Men hvilke jenter har jeg glemt? Forslag til utvidelse av listen mottas med takk!

Les også anmeldelsen av Minor Majority-albumet