Nå skjer det! I morgen reiser Helle og jeg på ekte sommerferie, til vidunderlige Cadaques der vi ikke har vært siden julen 2019. Etter nesten halvannet år med koronapandemi er det nesten uvirkelig at vi skal tilbake til vårt lille paradis, den lille kroken i verden der vi slapper aller best av og der livet bare er godt. Vi leier den samme leiligheten som alltid, og fra den lille og helt fantastiske verandaen skal vi sitte og myse utover den vakre bukta og den like vakre byen. Vi skal se på menneskene som går forbi noen etasjer under oss, mens vi spiser nydelig lokal mat, ditto naturvin og spiller laidback musikk.

Et slikt scenario fordrer en ordentlig spilleliste. Her er det ikke bare å komme slengende med hva som helst. Det må være gjennomtenkte valg for at stemningen skal tas godt vare på, så de siste ukene har jeg lagt mye tankearbeid i oppgaven. Nå begynner omsider listen å få en form og er dessuten i ferd med å bli omfattende nok til at den varer en stund uten at vi hører de samme sangene om og om igjen. Særlig vil det fungere med bruk av randomfunksjonen der vi aldri kan vite om vi får høre James Taylor eller Astrud Gilberto, Bob Marley eller Manu Chao, Grace Jones eller Ane Brun.

Felles for alle sangene er at de er forholdsvis nedpå og har i seg det som for meg er en slags sommerstemning. Noen sanger er triste, mens andre er veldig oppstemte og positive, og sjangerblandingen skal være godt ivaretatt. Her er innslag av sløy jazz og pastoral sommerpop, søvnig bossa nova, groovy reggae, franske chansons, svensk melankoli og mye annet. Forhåpentligvis er det en liste som derfor vil passe på en nesten hvilken som helst veranda, og la meg også legge til at den er et work in progress der mer vil komme til. God sommer!