Moteløven har skrevet om hippe og hemmelige steder i Barcelona og om at han gjerne deler adresser til steder han liker. Han misliker sterkt at Eyvind Hellstrøm ikke røper kulinariske perler han har vært på, og innlegget på bloggen forleden var en slags protest mot nettopp dette. Jeg er nyskjerrig på hvor hipster’n går i sitt eget nabolag. Vil han røpe sine perler? Jeg møter opp foran hans fasjonable bolig på Frogner og han sier «Kom, vi skal ikke langt.» Vi sneier hjørnet og går noen få meter. Her ligger stedet Fashionistaen vil ta meg med. «Du skjønner, dette stedet er ennå ikke ødelagt av trendy folk. Det er så hipt at til og med hipsterne går i forkledning», hvisker han.

Jeg er litt forvirret. Vi står foran en helt vanlig bydelskafé der folk sitter ute og snakker og drikker vin. Det er tydelig å se at vi er på Frogner, for det går i rosé eller musserende i glassene og restylane-klippekortet er flittig brukt. Det er mest damer litt sånn over middagshøyden som sitter ute. Inne sitter noen stamgjester som leser avis og tar seg et glass. Fashionistaen er tydeligvis på hils med de fleste. Han vinker og slår av en prat med noen av gjestene før han setter seg ved favorittbordet sitt på hjørnet. Her holder han hoff.

Jeg må innrømme at jeg ikke finner dette stedet spesielt trendy ei heller på nippen til å bli det, men her er det moteløven som fører an og han har jo greie på slikt. Ellers hadde han jo ikke vært Fashionistaen.

L1160532
Vår mann er mett og fornøyd. Det har til og med dukket opp en kvinne under 60 her.

Servitøren kommer til bordet og spør hva det skal være i dag. «To av den deilige lasagnen din og en flaske rødt og spansk», sier vår mann med et fornøyd trekk i ansiktet. Her blir jeg også litt satt ut. Lasagne? Det har vel ikke vært moderne siden 80-tallet? Jeg må spørre vår mann om hvorfor han går for akkurat dette valget. «Jo, du skjønner. Lasagne er det nye store. Alt som er fra Italia er in, uansett hva». «Du synes ikke det blir vel generelt? Lasagne er vel en helt vanlig rett som du får overalt i hele verden i bra og dårlige versjoner. Hva får deg til å tro at akkurat dette er trendy mat?». Jeg spør interessert fordi jeg lurer fælt på hvordan denne mannen hele tiden klarer å spå at ting skal slå an. «Du trodde ikke hamburger eller pølse i brød skulle bli moderne igjen, gjorde du vel?» Jeg må jo egentlig si meg enig i det. «Jeg tror det kommer til å komme egne lasagne-restauranter snart. Og de kommer til å servere 10-20 forskjellige lasagner. Og hvem liker ikke lasagne, liksom?». Mannen kan være inne på noe. Er dette tilfeldig eller har faktisk mannen evnen til å se inn i fashionkrystallkulen?

Vi får servert hver vår lasagne, og jeg må si at den er fantastisk god. «Told you, ikke sant», gliser Fashionistaen. Han hilser på forbipasserende og gjengen med overmodne kvinner som sitter å suger på vinglassene sine og ser beundringsverdig bort på mannen. «Sender over en flaske bobler til dere, jenter», sier han og knipser i fingrene slik at kelneren får det med seg. Han er sjarmør, han er tilsynelatende folkelig der han sitter i maritim skjorte og mørkeblå shorts med matchende hummermønstrede espadrillos. Han kler seg mer dempet når han er på stamstedet sitt. Han er tross alt i forkledning. Han er Oslo vest, han er Frogner. Han er kongen av Elisenbergveien. For det er her vi sitter. På hjørnet av Elisenbergveien og Gimleveien, på et sted som heter Elise. Jeg kjenner stedet godt og jeg vet at de har servert den samme lasagnen siden 80-tallet og de har klassikere som du ikke finner andre steder, slik som gratinert blomkål og biff med bakt potet. Og du får varme rundstykker med smør fra pakke. Det er ikke mye trendy med stedet i det hele tatt, og det er ikke hipstere i forkledning der. Jeg tror rett og slett at dette er et fristed for vår Fashionista når livet blir litt hektisk og rampelyset blir litt vel skarpt. Da søker han tilflukt hos det trygge og kjente. Og da er det akkurat en slik porsjon med godt laget lasagne og varme rundstrykker med smør som trøster. Vi har alle behov for et slikt sted.

Saken er skrevet av HellesFiction uten tillatelse fra #dagensfashionista