Det er bare å akseptere at Halloween også er blitt en populær tradisjon her i Norge. Vi kan like eller mislike denne spesielle høytiden, men handelsstanden har vunnet, og jeg tenker «gjør’e no’a»? Det kunne riktignok ikke falle meg inn å kjøpe alt mulig ræl for å pynte huset eller å kle meg ut som et monster, men jeg er om ikke annet såpass begeistret at jeg har satt sammen en spooky spilleliste.

Her får du sanger fulle av grøss og gru og død og fordervelse og det som enda verre er, og det er veldig mye bra. En spilleliste som inneholder Alice Cooper, Nick Cave And The Bad Seeds, Tom Waits, Lucinda Williams, The Cramps, Leonard Cohen, Bat For Lashes, Michael Jackson, Chris Isaak, Guns N’ Roses, Bruce Springsteen, AC/DC, Mike Oldfield, Sarah Vaughn, Frank Sinatra, Turboneger, Siouxsie & The Banshees, Warren Zevon, Ramones, Fela Kuti, Johnny Cash, Robert Plant og en haug andre kule artister – som for eksempel Inger Lise Rypdal (!) og deLillos (!!) – må jo nødvendigvis gjøre susen.

Alt du hører er ikke nødvendigvis ren skrekk og gru, men det er ikke langt unna heller. Om ikke annet handler sangene om mye dårlig oppførsel og mørke drifter, så det er ikke en spilleliste for sarte sjeler.

Happy, creepy Halloween!

Sjekk også: Når hele verden kommer til byen – dette er Oslo World 2019