Nå har jeg omsider fått ut fingeren og kastet meg på tidenes kuleste hyllestprosjekt regissert av gladgutten Christer Falck, filmregissør Thomas Robsahm og Raga Rockers-manager Mads Martinsen. Det anbefaler jeg flere å gjøre.
Christer er lystløgner og Robinson-programleder på den ene siden, verdens hyggeligste mann og rock’n’roll-filantrop på den andre. Hans siste store prosjekt er som mange vet det store hyllestprosjektet til Raga Rockers, Sannhet på boks, der minst 100 norske artister skal lage sine versjoner av Michael Krohns låter. Det er litt av et univers som skal dekkes, og blant artistene som stiller er deLillos, Dumdum Boys, Tommy Tee All-Stars, Jo Nesbø, Oslo Ess, Alex Rosén, Elvira Nikolaisen, Jan Eggum, Haddy N’Jie, Cocktail Slippers og veldig mange andre. Prosjektet vokser stadig i omfang, og CD-boks og LP-boks slippes 18. november, samme dag som det holdes en gigantisk hyllestkonsert på Rockefeller i Oslo. Pushwagner skal lage coveret til boksen, og flere andre tegneserieskapere/kunstnere er involvert i prosjektet. Dette er svært.
Sannhet på boks er et crowdfundingprosjekt, og vil du være med på moroa klikker du deg inn her. Christer forteller litt om prosjektet i en videosnutt, og du kan velge å bestille CD-boks, vinylboks, konsertbillett, eller en kombinasjon av noen av disse. Det lages kun et begrenset antall bokser – 500 nummererte CD-bokser og 1500 nummererte vinylbokser – og de blir neppe lagt for salg noe annet sted enn på New Jelly-siden det er lenket til over. Christers mål er at alt skal være utsolgt i november, for at Raga Rockers skal få et størst mulig overskudd.