Jeg elsker å ha bursdag! I dag er jeg 52 år gammel og er nettopp kommet hjem fra to deilige ferieuker, noe som passer meg meget godt. Jeg lar humla suse og blir vartet opp på alle bauger og kanter av min fantastiske kone. Noen ganger er hjemme best, og i dag er en sånn dag.

Men bursdager krever musikk, og jeg har satt sammen en aldri så liten 52-låters spilleliste i anledning dagen. Her er ingen kriterier lagt til grunn annet enn at det skal være låter jeg synes er dødskule – på til dels svært forskjellige vis. Selvsagt åpner jeg med Crackers «Happy Birthday To Me», og derfra går det i rykk og napp innom ymse sjangre. Her er The Beatles og Def Leppard og George Strait, her er William Hut og Steely Dan, Maren Morris og Johnny Marr, Mariah Carey og Vanessa Paradis, Social Distortion og King Curtis… i det hele tatt er det sedvanlig sjangerblindt og fint, akkurat slik jeg liker det best. Idiotisk nok er ikke Cracker-låta tilgjengelig i Tidal, så der har jeg puttet inn Stevie Wonders «Happy Birthday» som erstatning.

Håper spillelisten også kan være til glede for noen andre. God fornøyelse, fortsatt god sommer til alle der ute, og igjen: Happy birthday to me!

Sjekk også: 100 franske perler