85 og helt i hundre? Willie Nelsons liv og karriere er mer imponerende enn de fleste andres. I dag fyller han 85, er aktuell med nok en ny plate og viser ingen tegn til å ville gi seg. Han er også en hedersmann av rang, ifølge dem som kjenner ham, og han er mer enn de fleste en kløpper til å ville samarbeide med andre artister. Han er trygg nok på egne evner til at han når som helst lar andre skinne, og resultatet er en sangkatalog som er større enn det er mulig å se rekkevidden av.

Det sies spøkefullt at Willie gir ut et par-tre plater i året, og det er ikke langt unna sannheten. Hans ferske Last Man Standing er riktignok årets første (inneholdende utspekulert vakre og rørende «Something You Get Through»), men så er vi bare i april. Det er ennå tid.

Jeg skal ikke bruke så mye plass på å skrive om Willies karriere, men heller bare feire dagen med en spilleliste bestående av 100 favoritter. Her er ikke noe tilsynelatende system, og jeg skal ikke late som jeg kjenner mannens katalog ut og inn. Jeg har simpelthen bare plukket kremlåter hist og pist fra hans mange plater og gjesteopptredener og kunne egentlig fortsatt til langt over 100 også. Et sted må man imidlertid gi seg, og jeg kan ikke gjøre stort mer enn å gratulere med dagen! Willie, du er en prins!

Sjekk også: Fantastiske «Pink Skies», den nye singlen til The Northern Belle

PS! «Bring Me Sunshine» finnes dessverre ikke i Tidal, så den listen inneholder bare 99 sanger.