Det spørs om det finnes noen større nålevende popkomponist enn Paul McCartney. I dag fyller den høyst levende Beatles-legenden imponerende 77 år, en begivenhet jeg med en betydelig grad av entusiasme markerer med en spilleliste med 77 favorittlåter. Her har jeg plukket blant McCartneys Beatles-låter der han også selv synger, blant Wings og blant soloplatene hans. Jeg har hoppet over klassiske utskeielser og elektronikaprosjektet The Fireman, av den grunn at jeg ville høre stemmen til Paul McCartney.

Det er sikkert all mulig grunn til å krangle på utvalget mitt, men jeg mener at en liste som inneholder «Penny Lane», «I Saw Her Standing There», «Maybe I’m Amazed», «Silly Love Songs», «Let It Be», «Magical Mystery Tour», «My Brave Face», «Band On The Run», «Can’t Buy Me Love» og «Golden Slumbers» har ganske mye for seg uansett.

Jeg kunne sikkert sagt mye mer om Paul McCartneys egenskaper som popsmed, men nøyer meg nå med å gratulere dagen og la musikken tale sitt språk.

Sjekk også: The best of Billy Joel