Fantastiske Nick Cave fyller 62 år i dag. Han har alltid vært en av de mest enigmatiske artistene jeg vet om, men det siste året har han så til de grader lettet på sløret gjennom sine superspennende Conversations-forestillinger der han tar imot spørsmål fra publikum (jeg stilte to da han var i Oslo Konserthus tidligere i år) og dessuten det fantastiske nettstedet The Red Hand Files der han svarer utfyllende og svært velformulert og gjennomtenkt på spørsmål fra fansen. So much for mystery, men til tross for denne åpenheten forblir Cave en litt mystisk skikkelse.

Det skyldes mer enn noe annet musikken og de intrikate, velformulerte og ofte tvetydige tekstene. Med 16 album på samvittigheten med backingbandet The Bad Seeds, samt utgivelser med The Boys Next Door, The Birthday Party, Grinderman og filmmusikk med Warren Ellis, har Cave en etter hvert omfangrik katalog, og jeg har samlet 62 fantastiske låter i én hendig spilleliste. Jeg har holdt meg utelukkende til låter fra Bad Seeds-platene pluss noen B-sider, men det er jaggu meg nok å ta av der. Er du interessert i det øvrige er det ingen sak å finne. Det aller meste Nick Cave har spilt inn i forskjellige sammenhenger er å finne i Spotify og andre strømmetjenester.

Så derfor, uten mer om og men, 62 fantastiske låter med Nick Cave And The Bad Seeds. God fornøyelse og grattis til Nick!

Sjekk også: Louiens nydelige debutalbum – årets vakreste?