Chef er en ordentlig trivelig film. Kunst er det neppe, og manuset er forutsigbart som en kjølig norsk sommer, men det går lang tid mellom hver gang det dukker opp en film som får deg i så godt humør som denne.

Det hele ligger i kombinasjonen av likandes elementer. Her handler det om matglede, selvrealisering, kjærlighet, vennskap, familie og fet musikk. Med unntak av Emjay Anthony som spiller den ti år gamle sønnen til Jon Favreaus hovedperson er samtlige sentrale skuespillere mer eller mindre kjente og kjære fjes, og hele filmen bæres oppe av en uanstrengt dialog med masse lun humor. Her er det ikke vold eller sex på menyen i det hele tatt, og det er ganske utrolig at det er null av sistnevnte og at Jon Favreau ikke ligger med hverken Scarlet Johansson eller Sofia Vergara som han er involvert med i løpet av den nesten to timer lange filmen.

Kort fortalt møter vi innledningsvis Carl Casper (Favreau som også er filmens regissør), matlei (sorry, kunne ikke dy meg) kjøkkensjef på en suksessfull restaurant i Los Angeles, men som er ansatt av en sta og dum eier spilt av Dustin Hoffman. Når byens mest respekterte matanmelder (spilt av Oliver Pratt) blir servert et mediokert og kjedelig måltid av en mann hvis mat han tidligere har elsket, sier han fra i form av en tostjerners slakt. En melding tilbake på Twitter utløser en ordkrig mellom kjøkkensjef og anmelder, og før vi vet ordet av det står Carl uten jobb eller umiddelbare fremtidsutsikter.

Eks-konas (Vergara) eks-mann (Robert Downey, Jr.) og en matvogn, eller «food truck» som man gjerne sier, blir Carls frelse. Med den legger han ut på en reise fra Miami til Los Angeles, der han bonder med sønnen Percy, og Martin (John Leguizamo) fra den gamle L.A.-restauranten også er med. Det som følger er en herlig road trip med masse kul musikk (soundtracket finner du nederst i saken), blant annet en fantastisk versjon av Marvin Gayes «Sexual Healing» med New Orleans-orkesteret Hot 8 Brass Band, og topp stemning hele veien til mål. Chef er enkel, men akk så god og lun underholdning. Kort oppsummert er filmen et eneste langt smil, og iblant trenger vi ikke mer her i verden.

Chef kan leies på iTunes eller kjøpes på DVD eller Bluray.