Dagens 50-åring er ikke som gårsdagens 50-åring. Vi – jeg sier vi selv om jeg «bare» er 48 – er generelt yngre til sinns og har mer sosiale liv både på jobb og privat enn generasjonen før oss. Derfor er det kanskje ikke så mange 40-åringer som opplever midtlivskriser der de søker unge elskerinner og kjøper motorsykkel enn tidligere.

Siden jeg selv nærmer meg et halvt århundre begynner dette å oppta meg en smule, skal jeg innrømme. Kommer midtlivskrisen til meg i løpet av de nærmeste årene? Ifjor fikk jeg min første og andre tatovering og i sommer kommer nummer tre. Er dette uttrykk for at jeg nekter å bli gammel? Det er kanskje ikke så mange mannlige nesten-femtiåringer som starter blogg heller, men på den annen side har jeg faktisk en kompis på 64 som nylig lanserte den utmerkede bloggen Leffes Lab. Den bør du sjekke ut.

Men altså, når vi blir eldre virker det også som om tiden går litt fra oss, at den akselererer og at vi ikke har så langt igjen. De siste par årene har jeg opplevd døden på nært hold og mistet både min far og flere gode venner. Jeg er i et langvarig forhold med alt det innebærer av, heldigvis flest oppturer, men også noen nedturer, og som journalist i 2015 befinner jeg meg som så mange andre rundt meg i en presset jobbsituasjon. Mediabransjen er ikke hva den en gang var, og jeg har nå overlevd skummelt mange nedbemanningsrunder. Tilværelsen kan brått endre seg uten at noen av oss helt får det med oss før det er for sent. For sent å si unnskyld, for sent å si ha det, for sent å si takk. Det er da mange føler at veldig mye begynner å haste noe innmari og begår mindre gjennomtenkte handlinger i høyt tempo. Gjerne på motorsykkel. Med en ung venninne bakpå.

Så tiden vil gi oss svaret på om jeg blir helt dust rundt neste sving eller begrenser meg til en smule «ink». Mens jeg venter har jeg derimot planer om å snakke med noen mer eller mindre kjente mennesker som er rundt 50 år gamle. Dette er mennesker som har levd en stund og følgelig har noe å melde, ikke minst i egenskap av sine yrker, og selv om alder ikke blir hovedtema for intervjuene er vi nødt til å touche innom.

Førstemann ut er tegneserieskaperen Steffen Kverneland, mannen bak den Bragepris-vinnende biografien om Edvard Munch, og vi snakker blant annet om alkohol. Følg med, det dukker opp her på bloggen før du vet ordet av det!