Rod Stewarts 1976-utgivelse A Night On The Town var en av de første LP-platene jeg eide, gitt til meg på 10-årsdagen min av, tror jeg, min søte barnepike Berit. Selv hadde jeg akkurat oppdaget popmusikkens gleder og blant annet blitt kjent med ABBA og The Beatles, og nå var det altså Rod Stewart som sto for tur. Særlig to sanger gjorde inntrykk her, grisevisa «Tonight’s The Night» (som jeg selvsagt ikke skjønte så mye av) og «The Killing Of Georgie», den triste historien om en homofil ung mann som blir offer for blind vold, ikke på grunn av legning, men som resultat av et ran som får et skjebnesvangert utfall.

I dag så jeg den gamle LP-versjonen lik den jeg selv eide av A Night On The Town, med LP4-sticker og gode greier, lyse mot meg fra en hylle på IKEA, og det synes jeg rett og slett var ganske snålt. Gamle helter havner muligens på IKEA, men gammel kjærlighet ruster ikke av den grunn. Jeg måtte rett og slett høre platen på nytt, og det synes jeg du også bør gjøre. Take it away, Rod!