Endelig ny Nick Cave-musikk fra Skeleton Tree

Neste torsdag vises filmen One More Time With Feeling på kinoer over hele verden, inkludert Ringen kino her i Oslo og andre steder rundt i landet. Det er en dokumentarfilm signert regissøren Andrew Dominik som har fulgt Nick Cave And The Bad Seeds i arbeidet med det nye albumet Skeleton Tree som kan vise seg å bli Caves mest personlige noensinne i kjølvannet av hans 15 år gamle sønn Arthurs dødsfall for et år siden.

I dag ble “Jesus Alone” sluppet, en seks minutter lang, usedvanlig dyster sang hentet fra filmen og albumet, som varsler et mørke som kan vise seg å tangere alt Nick Cave tidligere har budt oss. Det er monotont og mollstemt, med “sagende” strykere, et beskjedent piano og Caves messende stemme som kunne vært hentet fra graven.

Sjekk også: Ny filmmusikk fra Nick Cave og Warren Ellis

Jeg gleder meg intenst til å se One More Time With Feeling neste torsdag, og med “Jesus Alone” så smått under huden nå som jeg har hørt den fire ganger, ser jeg at dette kan bli en skjellsettende opplevelse, både musikalsk, lyrisk og mentalt. Her er det mye å ta inn over seg. Se videoklippet til “Jesus Alone” i lenken over, og klikk deg videre for å se traileren til filmen her.

Skrevet av
More from Erik

Hvordan bli en ufyselig musikkjournalist

Caitlin Morans debutroman How To Build A Girl er en tidvis hysterisk...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.