Nylig publiserte jeg min «Spilleliste for streitinger», der hensikten var å gi litt velment musikalsk påfyll til folk som kanskje hadde «gitt opp» litt. Målgruppen min skulle være lyttere som en gang hadde musikk som en viktig faktor i livet, men på eldre dager har sluppet taket og heller hører på gamle sanger om igjen. Og kun det.

Det jeg gjorde var å mikse gamle klassikere der noen av valgene var låter «alle» kjente, og andre igjen mer «deep cuts» med kjente artister, med nyere eller hakket mer ukjent musikk som jeg trodde ville kunne henvende seg til den samme gjengen. Jeg aner ikke om jeg traff eller ikke, men jeg fikk flere tilbakemeldinger fra folk jeg vet ikke har gitt opp som syntes listen simpelthen bare inneholdt masse fine sanger og var såre fornøyd med det. Sjekk ut listen her.

Selv var jeg også veldig fornøyd med spillelisten og har kost meg masse med den, men jeg følte behov for raskt å lage en oppfølger. Derfor serverer jeg nå min ferske «Enda en spilleliste for streitinger» med ytterligere 100 kjempefine sanger som forhåpentligvis kan treffe noen strenger hos flere enn meg. Her er Vazelina Bilopphøggers og Jahn Teigen, Journey og Cutting Crew, Johnny Cash og Kacey Musgraves, Shirley Bassey og Carly Simon, Jessie Ware og Róisín Murphy, Joan Jett og James Brown, og for øvrig artister så forskjellige som Tom Waits og Bay City Rollers, så da kan du bare tenke deg. Den musikalske schizofrenien er godt ivaretatt.

Sjekk også: The Northern Belles poptriumf