Jeg er usikker på hvor mange ganger jeg har vært på Aire de Barcelona, men i dag dro Helle og jeg dit atter en gang. Aire de Barcelona er et gammelt arabisk bad i den katalanske hovedstaden, med forskjellig tempererte bassenger, hammam, saltvannsbasseng og et digert jacuzzi – samt muligheten for en god massasje i tillegg om du ønsker det.

Vi er som regel i Barcelona en gang i året, og da er et besøk hit helt essensielt. Badet er underjordisk, opplyst kun av levende lys som blafrer langs murveggene og elektrisk lys i de forskjellige bassengene. Det gir en helt egen stemning, og duften av forskjellige krydder og urter pirrer sansene under oppholdet, mens arabisk muzak høres gjennom lyden av skvulpende vann. Det slippes kun inn et begrenset antall gjester hver annen time, og det oppfordres til å være stille. Et besøk her er en tilnærmet magisk opplevelse, og det å få renset nordisk vinterhud for slagg og urenheter er alltid en fryd.

Jeg er klar for hammam. Foto: Helle Øder Valebrokk
Jeg er klar for hammam. Foto: Helle Øder Valebrokk

Aire de Barcelona er populært, og med så små innslipp som de har (20-25 personer per annen time?) må du alltid forhåndsbestille. Vi hadde flaks som fikk tid på en dags varsel, så det beste er å bestille før du drar hjemmefra. 31 euro for fri bruk av badet i to timer er en grei pris og vel anvendte penger i vår bok.

Sjekk hjemmesiden her, og bestill for all del tid om du har tenkt deg til Barcelona. Dette er digg!