Alle vet hvem Augie Meyers er, ikke sant? Den 79 år gamle San Antonio, Texas-keyboardisten har spilt med Tom Waits, Bob Dylan, Tom Russell, Willie Nelson, Gene Vincent, Jerry Lee Lewis og andre legender, men han er også temmelig legendarisk i egenskap av egne låtskriver- og artistferdigheter. I 1964 grunnla han og Doug Sahm det strålende bandet Sir Douglas Quintet som skrev seg solid inn i musikkhistorien med kjempehiten «She’s About A Mover», og han var også del av supergruppen Texas Tornados sammen med Doug Sahm, Freddy Fender og Flaco Jiménez. I tillegg har han gitt ut en bønsj med plater under eget navn.

I går kveld spilte Augie – av alle steder – på Kampen i Oslo, i hagen til mine utmerkede venner Eirik Mosveen, hans kone Ingvild Jensen og nabo Marie Simonsen som inviterte venner og kjente til en kveld som skrev seg rett inn i min egen innholdsrike historiebok. Jeg tror heller ikke jeg tar munnen for full om jeg sier at også alle de andre tilstedeværende vil ta med seg denne aftenen som en av livets mer plettfrie musikalske opplevelser.

Rammen for en intimkonsert kunne ikke vært mer perfekt. En varm sommerkveld der du er omgitt av gode venner og fine folk for øvrig og hvor det serveres rikelig med øl og vin og pølse med lompe, er i utgangspunktet en suksessoppskrift, og så er det den levende legenden Augie Meyers som står for underholdningen? Klyp meg i armen! Augie var for anledningen backet av fire utmerkede svenske musikere og klinte til med et sett som varte i en halvannen times tid. De fremførte klassikere på løpende bånd, og Augie viste seg i tillegg som en strålende skrønemaker og historieforteller.

Da han tidlig under konserten prøvde seg som quizmaster og lurte på hvem som hadde skrevet «Mathilda» som han fremførte som sang nummer to (?) svarte r’n’b/blues-superekspert Øyvind Pharo riktig to ganger, men han sto så langt bak at Augie ikke hørte ham. Riktig svar var altså Huey «Cookie» Thierry fra Cookie & The Cupcakes som – stadig ifølge Øyvind – sang «Mathilda» til en pen 47. plass på Billboard Hot 100 i 1957, og låta har status som swamp-popens uoffisielle nasjonalsang. Morten Ståle Nilsen ble også svært overrasket da Augie spilte «Did I Tell You» som var en nummer en-hit i Sverige for svenskenes nylig avdøde nasjonalrocker Jerry Williams i 1989. Augie spilte den selv inn på albumet Augie’s Back i 1986 og skrev sangen sammen med Gavin Povey.

Eirik Mosveen og Øyvind Pharo var strålende fornøyd etter konserten. Foto: Erik Valebrokk

Jeg har lagt ved to videoklipp fra konserten. Øverst finner du en gnistrende versjon av Texas Tornados-klassikeren «Who Were You Thinkin’ Of?», og under ligger en vel så fin versjon av Doug Sahm-hiten «Meet Me In Stockholm». Good times!

Det ble en kveld som på alle vis sto i gledens navn, så takker hjerteligst, kjære vertskap og selvsagt også den utrettelige Tom Skjeklesæther som fikk det hele i stand.

Sjekk også: Slik blir vi berørt av musikkens kraft 

Topp stemning blant ungdom på hagefest. Foto: Erik Valebrokk