Sist fredag ble countrykollektivet Die With Your Boots On ettertrykkelig feiret på John Dee i Oslo, da Lucky Lips, Silver Lining, Signe Marie Rustad, Roger Græsberg og en haug andre sentrale skikkelser i hovedstadens countrymiljø hyllet trioens fem år lange innsats i country/americana-musikkens tjeneste. Den store overraskelsen kom da syv englestemmer – Malin Pettersen, Signe Marie Rustad, Unnveig Aas, Stine Andreassen, Benedicte Brænden, Marie Tveiten og Live Miranda Solberg – sang en nydelig a capella-versjon av «The Wind And The Rain». Den kan du se og høre her.

Det var forholdsvis tidlig på kvelden. Som avslutningsnummer på den mer enn tre timer lange seansen stilte så å si alle som hadde spilt i løpet av kvelden for å gjøre en versjon av «Evangeline», Robbie Robertsons nydelige låt som Emmylou Harris sang i The Bands svanesang The Last Waltz og senere på sitt eget 1981-album oppkalt etter låta.

Die With Your Boots On-versjonen er kanskje ikke like velklingende som noen av disse, men med et slags drunken all-stars band ble det jommen moro. Det låter mildt sagt skramlete med en merkbar promille, men alle er i kjempehumør, inkludert Eivind, Geir og Christoffer som utgjør DWYBO og er ropt opp på scenen for å bli hyllet en siste gang. Det skal også sies at kameramannens innsats – altså min – bærer preg av at kvelden har vart noen timer og at noen øl befinner seg under beltet, men tilgi det. Her er det godt humør som gjelds, og det er riktig så fint å høre noen av de mannlige gjestene synge også; Halvor Falck Johansen fra Silver Lining og Robert Moses.

For øvrig tar det tid å få opp alle på scenen, så blir du utålmodig kan du spole frem til 2:20 der sangen begynner.

Sjekk også: Borgar Storebråtens fantastiske nye single