I dag er det 1. juli, og vi er nøyaktig halvveis i dette herrens skuddår, 2024. Jeg er som alltid i sving med min pågående spilleliste 366GO med undertittelen verdens beste spilleliste. I de to foregående «normalårene» har den tilsvarende listen selvfølgelig båret navnet 365GO, henholdsvis i 2022- og 2023-utgave, men i år har vi altså en ekstra dag å gå på.

Poenget med listen er at jeg hver dag året gjennom velger meg én ny låt – fritt etter innfallsmetoden – og at jeg dermed ved årets slutt sitter med det jeg anser som verdens beste spilleliste, slik jeg ser det der og da, vel å merke. De to foregående listene er dødsbra, og årets ser ikke ut til å bli mye dårligere, snarere tvert imot. Den kommer til å bli én sang bedre.

Siden dette er dag nummer 183 og vi er halvveis, tenkte jeg det var en god idé å dele listen med dem som ikke får det med seg hver morgen på Facebook som er min foretrukne arena for de små «kunngjøringene» jeg deler i form av perler fra musikkhistorien – gamle som nye. Her finner du altså 183 sanger jeg på sine forskjellige vis betrakter som fabelaktig gode, og lagrer du listen vil du oppdage at den i morgen teller 184 sanger, på onsdag 185, på torsdag 186, og… ja, du skjønner.

Så her er spillelisten 366GO i sin halvferdige prakt, fra U2s klassiker «New Year’s Day» til Steve Earles like klassiske «Guitar Town», med en lang og deilig rekke artister innimellom, blant dem Elvis Presley, The Margarets, Everything But The Girl, Lillebjørn Nilsen, The Kinks, Beth Gibbons, Joe Dassin, Sam Cooke, Van Morrison, Joni Mitchell, Kari Bremnes, Ramones, Hot Chip, Gram Parsons, Phoenix, Valkyrien Allstars, Toto, Tool, David Bowie, Gyllene Tider og Flash And The Pan. God fornøyelse!