Lørdag fylte Siouxsie Sioux, frontfigur i det legendariske postpunk/gothbandet Siouxsie And The Banshees, 60 år. Susan Janet Ballion ble født i London i 1957, og 20 år etter frontet hun The Banshees som debuterte med den fantastiske singlen «Hong Kong Garden» i 1978 og albumet The Scream noen måneder senere. Angstbitersk og annerledes musikk som umiddelbart vakte oppsikt i et England som var blitt rystet til sine musikalske grunnvoller av punken i 1976/77 og som nå kunne gro vilt i et nullstilt musikklandskap der det meste var lov og det meste var mulig.

Siouxsie And The Banshees har sett medlemmer komme og gå, men ved siden av Siouxsie selv har trommeslageren Budgie (som hun også har spilt sammen med som duoen The Creatures) og bassisten Steven Severin vært fast inventar. Blant de mange gitaristene som har spilt i bandet er blant annet Robert Smith (best kjent fra The Cure) og John McGeogh (Magazine, PiL, m.m). Bandets siste plate, The Rapture, ble utgitt i 1995, og Siouxsie har også gitt ut soloalbumet Mantaray (2007).

Se også: Kenneth Norums fantastisk debutplate

Men her skal det handle om Siouxsie And The Banshees. Jeg har samlet mine 30 favoritter i en spilleliste, og gjenhør med «Cities In Dust», «Spellbound», «Happy House», deres fantastiske versjon av The Beatles’ «Dear Prudence» og flere andre, har vært en sann fryd. God fornøyelse, og et forsinket gratulerer med dagen til Siouxsie!