Awesome “ny” Jimi Hendrix-versjon av “Mannish Boy”

Hvilken tragedie at Jimi Hendrix døde så ung som han gjorde, 27 år gammel. Med The Jimi Hendrix Experience – verdens desidert tøffeste trio med Noel Redding på bass og Mitch Mitchell på trommer – ga han ut fattige tre album i sin levetid, men for noen album! Are You Experienced? (1967), Axis: Bold As Love (1967) og Electric Ladyland (1968) er fremdeles noe av det barskeste som er innspilt – ever. Imidlertid befant han seg i studio i langt lenger tid enn hva det tok å spille inn det som havnet på disse, og de posthume utgivelsene har vært mange og ofte svært spennende.

Nå er en “ny” versjon av Muddy Waters’ “Mannish Boy” børstet støv av, og den er første smakebit fra albumet Both Sides Of The Sky som slippes 9. mars. Det er siste del av en trilogi som fra før inneholder Valleys And Neptunes (2010) og People, Hell And Angels (2013). Ifølge co-produsent John McDermott vil det bli det siste som utgis fra Hendrix’ hvelv. Nå er det angivelig tomt, men den visa har vi kanskje hørt før eller?

Sjekk også: Die With Your Boots On er fem år og feirer med stor fest

Hendrix spilte inn “Mannish Boy” 22. april 1969 i Record Plant i New York, med Buddy Miles på trommer og Buddy Cox på bass, kollektivt kjent som Band Of Gypsys. Both Sides Of The Sky inneholder tidligere uutgitte innspillinger Hendrix gjorde i tidsrommet januar 1968 til februar 1970, og består blant annet av samarbeid med Stephen Stills og Johnny Winter. Det er åpenbart noe å se frem til, og mens vi venter kan vi altså nyte denne awesome versjonen av “Mannish Boy”. Good times!

Se også: Norske gitarister hyller Hendrix

Koder fra historien
,
Skrevet av
More from Erik

Ny John Grant-plate på vei i oktober

Grey Tickles, Black Pressure er tittelen på det kommende tredjealbumet til den...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.