I kjølvannet av Matias Hilmar Iversens nydelige soloplate Best på vinyl fikk han blod på tann og ville også lage den Ila Auto-platen han og bandet til da ikke hadde klart å fange på tape. Den foreligger om to uker med den kledelige bluegrasstittelen Piknik med døden, og foreløpig er vi blitt servert to singler, den ellevilt gode «Irene» og den nesten like fine «Gaffa og strips» der Matias har fått med seg Signe Marie Rustad som vokalpartner. Hennes nydelige stemme gjør ikke sangen dårligere, for å si det slik.

I dag er det videopremiere for «Gaffa og strips» her på bloggen. Det er en god gammeldags storyvideo der et litt skrantende forhold illustreres meget bokstavelig slik teksten dikterer det:

Alle kan se det
Det har jeg forstått
At vi ikke passer sammen så godt
Vi har løse deler
Som banker og slår
På humpete veier i år etter år

Og jeg har med blomster fra bensinstasjonen
Det skal være oss to
Det er min konklusjon
Og når hjertet brister
La meg gi deg et tips
Bare surr det i sammen med gaffa og strips

Den mannlige fortellerstemmen er personifisert gjennom Trond Slåke, trommeslager i Orango og sannsynligvis bedre kjent som Trond med hammeren fra barne-TV. Han sitter med kaffekoppen ved sitt stusslige kjøkkenbord og funderer på hvordan han skal lappe sammen forholdet etter siste krise før lyspæreøyeblikket inntreffer og han setter seg i sin helt spesielle bil (Tronds egen) og dytter en åttespors kassettkopi av «Gaffa og strips» i spilleren på vei til bensinstasjonen. Det er ikke en hvilken som helst bensinstasjon, men selveste Brødrene Hanssens Auto på Nøtterøy, en nydelig restaurert BP-stasjon som er museum, men i videoen arbeidsplass for Ila Autos bandmedlemmer i forskjellige roller. Trond kjøper med seg sin blomsterbukett – ikke for første gang, forstår vi – og setter seg målbevisst tilbake i bilen.

Det er en søt og meget vellaget video som står uhyre godt til den fine sangen. Om den er det mye pent å si, og det er veldig morsomt for første gang å høre Signe Marie Rustad synge på norsk. «Gaffa og strips» er for øvrig ikke en ren duett. Signe synger heller en noe utvidet harmonivokal, og fordi Matias og produsent Jørund Fluge Samuelsen skrudde ned hans vokal i hennes øreklokker kunne hun improvisere fritt med alt det gir av ekstra trøkk. Det er ikke lite.

Men nå, video. God fornøyelse!

Sjekk også: Historisk norsk americanakonsert