Lars Martin Myhre med Linda Kvam
«Jeg kommer til deg»
(Fonogram)
[usr 5 text=»false»]

Langt de fleste som vet hvem Lars Martin Myhre er, kjenner ham fra hans mangeårige samarbeid med salig Odd Børretzen som resulterte i fire flotte album. Det første av disse, Noen ganger er det all right fra 1995, lå i nærmest ubegripelige 98 uker på VG-lista. Det var en suksess både Børretzen og Myhre aldri i verden hadde kunnet drømme om.

Det er imidlertid lenge siden nå, og Lars Martin Myhre, som også spilte og skrev med Trio Tre sammen med Arild Nyquist og Svein Olav Blindheim i mange år, har fortsatt å skrive sine fine sanger, med velformulerte, ofte litt undrende tekster. Han har også tonesatt dikt av Jens Bjørneboe og jobbet med lyrikerne Gro Dahle og Ingvar Hovland.

For noen uker siden slapp han sin nye single «Jeg kommer til deg», der han nok en gang har jobbet med Hovland som også er kjent fra sanger av Vamp, Eigil Berg, Elle Melle og mange andre. De to laget sist sammen det flotte 2016-albumet Hans majestet med sanger som «Morgengry» og «Uten deg», som ganske sikkert vil dukke opp på Lars Martins kommende samleplate som skal ut til høsten en gang.

«Jeg kommer til deg» er en duett med Linda Kvam og er en innbydende sang om to elskende som er der for hverandre, som synger om hvordan de kommer hverandre i møte og stiller opp når det trengs som mest, når det butter i livet. Da er motparten den tryggeste havn. I videoen som har premiere her på Mitt liv som Erik i dag er poenget enkelt illustrert ved at Lars Martin sitter i bilen, Linda på toget, åpenbart for å sette hverandre stevne.

Det er en søt liten sang med et storslagent arrangement. Riktignok begynner den pent og stille, men den vokser i kraft og uttrykk, og ender med en hylende gitarsolo og storslått korsang. For å være ærlig synes jeg nok det blir akkurat litt i meste laget på tampen, men «Jeg kommer til deg» har melodiøs treffsikkerhet og mer enn nok lyrisk eleganse til at jeg lever godt med gitarer som overleverer en smule. Lars Martin Myhre er og blir en nasjonalskatt som bør anerkjennes for langt mer enn Børretzen-samarbeidet. Han feirer tross alt 45 år som artist nå i 2020, og det er 35 år siden han debuterte med Trio Tre-albumet Kalde øl og heite jenter.

I kveld klokken 18 spiller han strømmekonsert på The Note, et splitter nytt konsertsted som skulle åpnet i disse dager i Lars Martins adopterte hjemby Sandefjord. Entusiastene bak stedet har av åpenbare årsaker ikke kunnet åpne, og inntektene fra konserten går til stedet som sårt trenger tilskudd og forhåpentligvis kan bli et sted å regne med om ikke altfor lang tid. Vi krysser fingre for det, se gjerne konserten i kveld, og se for all del videoen her.