Jeg kan ikke få sagt sterkt nok hvor mye musikk betyr i livet mitt. Den definerer meg som person på så utrolig mange måter, rører meg og opprører meg, gir meg enorme gleder og tidvise skuffelser. Men musikkens kraft er og blir uovertruffen. Den treffer meg med en meteors tyngde og kan derfor når som helst ryste grunnen under føttene mine og få meg seriøst ut av balanse. Det er så sterkt iblant at jeg føler at jeg puster musikk.

Jeg har tidligere laget to spillelister à 100 sanger under paraplyen Totally good stuff der hensikten er så enkel som å presentere god musikk uten å tenke på tematikk eller andre fellestrekk. Det eneste kriteriet på disse listene er at jeg skal digge musikken, så slik sett er de i grunnen enkle å fylle. Men bedre enn det er at det er så jæschkla gøy å lage disse listene, å bare følge innfallsmetoden og se hva som dukker opp. Det er sannsynligvis ingen åpenbare sammenhenger mellom Samuel Barber, David Essex, Buzzcocks, Darling West, Nico, UB40, Depeche Mode og Commodores, men de er alle med på denne tredje Totally good stuff-listen.

Jeg har også tatt en frekkas og inkludert en låt med haugesundbandet The Colors Turned Red, av den enkle grunn at jeg er spurt om å skrive bok om deres legendariske debutalbum i serien Norske Albumklassikere. Vi trenger stadig å få finansieringen på plass, så er du interessert i å være med og crowdfunde det som eventuelt vil gjøre meg til debutforfatter, er det veldig hyggelig. Her er lenken til prosjektet.

Men tilbake til denne fantastiske spillelisten. Her handler det utelukkende om musikkglede, og de 100 artistene som er representert kunne fint vært erstattet av 100 andre uten at listen nødvendigvis hadde blitt noe dårligere. Bra musikk er bra musikk, liksom.

Fikk du ikke med deg de to første listene finner du dem her og her. Til sammen rommer de tre listene nesten et helt døgn med bra musikk, så da kan du altså holde på en stund.

Riktig god fornøyelse!