Og så er høsten her. Jeg noterer meg at enkelte nettaviser snakker om at sommertemperaturene vender tilbake hist og pist, men det er i så fall ikke lenge av gangen. Det nærmer seg slutten av september. Høsten har ankommet. Ferdig snakka.

Men hva gjør vel det? Somre varer ikke evig, men det kommer alltids nye, hvert eneste år til og med, og for  være ærlig var sommeren 2018 i varmeste laget. Kun et lite mindretall hevder at været alltid har vært skiftende, og de fleste er i bunn og grunn enige om at den sommeren vi har bak oss var skummelt og unormalt varm, at vi også her til lands begynner å føle klimaendringene på kroppen. Bare spør norske bønder. De vet. Og så å si all forskning støtter dem.

Da fikk jeg sagt noe om det også, men nå; musikk!. Jeg har satt sammen årets store høstspilleliste, med 150 sanger som hører årstiden til. Her er ettertenksomme toner fra Jónsi & Alex, skramlete cabaretmusikk fra Tom Waits, hjertesukk om dagens ungdom fra deLillos, alderdomsrefleksjoner fra Frank Sinatra, vakre septemberminner fra Beady Belle, perfekt pop fra The Kinks, bekymring for innhøstingen fra Nanci Griffith, tonesatte dikt av William Butler Yeats fra The Waterboys og DEN sangen fra Don Henley: Nobody on the road, nobody on the beach, I feel it in the air, the summer’s out of reach. Nei, «The Boys Of Summer» er ikke og har aldri vært en sommerlåt.

Så altså, ta på deg litt ekstra klær når du går ut og ha denne spillelisten på øret mens du kjenner den litt skarpere luften mot ansiktet. Eller, vent til du kommer hjem i kveld, tenn noen stearinlys, lag noe godt å spise og trekk opp en flaske vin, sett på listen som starter og slutter med Max Richters intenst nydelige «Autumn Music» 1 og 2, og bare nyt. God fornøyelse!

Sjekk også: Nydelig plate fra Bendik Brænne