Noen opplevelser er større enn andre. Blant et hundretalls inviterte gjester satt jeg en mandag i april i hjertet av legendariske Abbey Road Studios, i Studio 2, der The Beatles spilte inn de fleste av platene sine, og fikk høre hele Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band i «ny» versjon, remikset av Giles Martin som tegnet og forklarte og spilte det ferdige resultatet for oss. Han er sønnen til Beatles’ faste produsent George Martin som døde i fjor, og det finnes neppe en person der ute som ville vært bedre egnet til å gi seg i kast med en av verdens mest berømte og viktigste plater.

Det var her i Studio 2 at The Beatles spilte inn Sgt. Pepper. Mellom 24. november 1966 og 21. april 1967 gjallet sanger som «Lucy In The Sky With Diamonds», «She’s Leaving Home», «Lovely Rita», «With A Little Help From My Friends», «When I’m Sixty-Four», «Within You Without You» og «A Day In The Life» gjennom veggene i det store rommet. Når vi får høre de nye remiksene samme sted og lukker øynene, er det som om vi transporteres 50 år tilbake i tid og Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr er der og spiller sangene i levende live. Lyden er så krystallklar og detaljene kommer så godt frem at vi virkelig fornemmer hvordan dette opprinnelig låt.

Slik åpner artikkelen jeg har skrevet for Universal Music i forbindelse med 50-årsjubileet for Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, i mine ører den soleklart viktigste av Beatles’ plater. Hele artikkelen kan leses her.