Er det mulig? 2016 keeps on taking, og første juledag døde George Michael, dagen etter Status Quo-gitarist Rick Parfitt, i et år som også har frarøvet oss David Bowie, Merle Haggard, Glenn Frey, Prince, Leonard Cohen, Alan Vega, Ralph Stanley, Sharon Jones og veldig mange andre. Senest i går under førstejuledagsmiddagen diskuterte jeg og gjestene George Michaels fabelaktige evner som låtskriver og hvor trist det er at så mye har kommet i veien for talentet hans. I løpet av en karriere som har vart i 34 år har han bare utgitt seks plater med originalmateriale, to med duoen Wham! og fire som soloartist. I tillegg har han utgitt en samling med coverlåter, et livealbum, noen samlinger med nye låter og et spredt utvalg frittstående singler.

George Michael slet med rusproblemer, og var involvert i flere tabloidskandaler. Han har også slitt med forskjellige helseproblemer, og i går døde han, bare 53 år gammel. På det nåværende tidspunkt vites ikke stort mer enn at han døde mens han sov, sannsynligvis som følge av hjertesvikt.

Jeg har alltid vært glad i George Michaels musikk. Fra han dukket opp i Wham! sammen med Andrew Ridgley i 1982/83 og ble superstjerne med sanger som «Young Guns (Go For It!)», «Wham Rap! (Enjoy What You Do)» og «Club Tropicana» har han levert en nærmest endeløs rekke av glitrende poplåter frem til singlen «White Light» i 2012. I 2014 ga han også ut albumet Symphonica med symfoniske versjoner av både egne og andres låter, hvilket dermed ble hans svanesang.

Jeg har samlet hans største øyeblikk i en spilleliste som varer en stund. Her er 50 låter fra et popgeni. Selvsagt er «Last Christmas» med. Det blir jo ingen jul uten, bare sjekk spillelisten min med 25 essensielle julelåter. Men nesten like bra er den nydelige solosinglen «December Song (I Dreamed Of Christmas)» fra 2009. Hør den.

Måtte George Michael få fred nå. Han har vært plaget og har neppe hatt et enkelt liv, men kunstner? Det var han!