Quarter Wolf
«Back To Sykkylven»
(That’ll Do Records, låt)
[usr 6 text=»false»]

Noen ganger handler det først og fremst om energi, om å gi jernet så innmari at svetten siler og blodet pumper, hjerterytmen går til himmels og rock’n’rollgudene kan sitte der oppe og gi to tomler opp. Det er slikt som kjennetegner band som The Stooges og MC5, Black Flag og The Hives og en haug andre, men så har du en liten kjerne av kompromissløse villmenn her til lands også, i band som The Dogs, Kosmik Boogie Tribe og, sist, men ikke minst, Quarter Wolf.

«Back To Sykkylven» er første smakebit fra Quarter Wolfs nye seksspors minialbum med samme navn som slippes digitalt 9. juni og på deilig 12-tommers vinyl en uke senere. Her går det unna på kanten av stupet i et rent fyrverkeri av en låt. Det spraker og gnistrer av strengene til gitarist, vokalist og låtskriver Marius Kromvoll, og armmusklene til hans australske makker Paul Daniel får kjørt seg kraftig når han banker løs på trommesettet for å holde følge. At to personer er i stand til å skape så mye lyd virker utrolig, men jeg har sett dem live ved flere anledninger og kan bekrefte at det er helt koko å se hvor tighte de er som rock’n’roll-lokomotiv. «Back To Sykkylven» er i så måte et kremeksempel på hva de to er i stand til.

Se også: Quarter Wolfs video til «Rock’n’Roll Cliché»

Den noe uvanlige tittelen henspeiler på Marius ordentlige scenedebut som fant sted da han som 19-åring spilte med bandet Boomtown i – nettopp – Sykkylven. Det er den eldste sangen i Quarter Wolfs reportoar, skrevet for 17 år siden og så avgjort har tålt tidens tann. Så er det heller ikke slik at god rock er noe som går av moten. «Back To Sykkylven» er intens riffrock med et lydbilde som truer med å sprenge seg ut i verdensrommet med masse ekko og romklang og Marius’ brøl av en stemme som, ved siden av å være sterk og klar, har en god dæsj Elvis-hulking og uling mot månen som bonusingredienser. Hele låta tikker inn på tre minutter og 18 sekunder og ender med et kledelig feedback som for å understreke dens DNA. Kort oppsummert er dette dritgøy. What a ride!

16. juni, samme dag som vinylutgaven av Back To Sykkylven slippes, markerer Quarter Wolf utgivelsen på Revolver i Oslo. Verdt å få med seg, tro meg. Her er Facebook-lenke til arrangementet.