Herre min hatt, hvilken lykkefølelse! Etter 197 dager, nesten syv måneder, fikk Oslos serveringssteder endelig fått lov til å åpne igjen i går. Helle og jeg hadde bestilt bord på Palace Grill for å markere denne jubeldagen, og selv om det stadig regnet da vi gikk hjemmefra og ned til Solli plass føltes det som solen skinte der vi passerte åpne kafeer og restauranter med glade mennesker som koste seg med en spritz eller et måltid de ikke hadde laget selv.

Lykken ble ikke mindre da vi selv kunne gå inn i portrommet til Palace og bli tatt godt imot av et strålende forventningsfullt vertskap som serverte en aldeles vidunderlig tirettersmeny med rikelige mengder drikkevarer og godt humør til. Det ble simpelthen en aften for historiebøkene.

I dag våknet vi til strålende solskinn, litt som om vi er ute av et fryktelig mareritt. Det er vi selvsagt ikke. Pandemien herjer videre, men det ser likevel ut til at vi på de fleste måter er på vei mot lysere tider. Derfor bare MÅTTE jeg smelle sammen en spilleliste på morran, utelukkende med musikk som gjør meg skikkelig glad. Her er latter, glede, selvironi og kjærleik i musikks form, 50 sanger som bidrar til å opprettholde lykkefølelsen. Den vil jeg nemlig kjenne på litt til.

Hva mer kan jeg si? Jeg våknet også til en snusfornuftig grinebiter som mente han ville ventet 14 dager med å gå ut hvis han bodde i Oslo, selv om han hverken ville være pessimist eller gledesdreper. For å si det sånn, det skal adskillig mer til enn litt surmuling fra distriktene for å ta knekken på min glede og optimisme i dag. Jeg ønsker alle som leser dette en vidunderlig dag og håper, håper, håper dere er snille med hverandre, takker pent og behandler ordentlig alle som serverer dere, fortsatt er nøye på smittevernet og heier på musikken.